Gică Popescu: „Chindia arată bine, îmi place”

Gică Popescu:  „Chindia arată bine, îmi place”

Gică Popescu

La un an după ce a preluat FC Chindia, alături de Crăciunescu şi de autorităţile locale, Baciul – Gică Popescu îşi vede visul împlinit. Când a venit la Târgovişte şi-a dorit să înceapă de la zero un proiect de mult adormit, acela de a o ridica pe Chindia pe scena fotbalului românesc.

Suntem aproape de ce ne-am dorit, spune fostul internaţional, care din fucţia de preşedinte executiv al clubului, a condus echipa spre promovarea în Divizia B.

Sunteţi mulţumit de cum merge echipa?
„Noi, cei care lucrăm la acest proiect suntem mulţumiţi de cum arată echipa. Joacă bine, creează multe ocazii de poartă. Dar ceea ce mă bucură cel mai mult este lumea care vine la stadion. Vine din ce în ce mai multă lume să vadă meciurile naostre. La Târgovişte se dovedeşte că fotbalul este iubit şi că se doreşte fotbal de calitate. Asta am şi dorit.

Te-a tentat vreodată să iei jucători de la Craiova?
„Nu prea mai sunt. S-au dus cu toţii. Pe de altă parte, nu ştiu câţi dintre ei şi-ar dori să joace în Divizia B. Aici este un proiect frumos, lucrurile sunt foarte serioase şi avem publicul alături de noi. Un oraş întreg este cu noi. Eu sunt bucuros de cum a aratat echipa la ultimul meci cu Argeşul”.

Despre modernizarea stadionului ce ne poţi spune?
„Vizavi de proiectul pe care l-am început, avem multe capitole pe care trebuie să le îndeplinim. Cu siguranţă că în viitor se va întâmpla şi acest lucru. Este unul din obiectivele noastre importante”.

Aţi discutat cu Elena Udrea să ne ajute cu modernizarea stadionului?
„Să dea Dumnezeu să ne ajute. Noi, când am plecat la drum, asta ne-am propus şi sper că vom reuşi să facem şi acest lucru”.

Cupa României nu a fost importantă pentru Chindia Târgovişte, pentru că a nu jucat toţi jucătorii de bază?
„A fost importantă ca şi campionatul. Când am început acest proiect le-am spus tuturor că avem 22 de jucători. Trebuie să le acorzi şansa fiecăruia în parte să joace. Am vorbit cu domnul Silviu Dumitrescu să le dăm şansa şi celorlalţi jucători să joace. Am pierdut, dar asta e. Am fost foarte supărat şi am venit să stau de vorbă cu băieţii. Le-am spus că eu ţin foarte mult la atitudine”.

Ce înseamnă Târgoviştea pentru Gică Popescu?
„Înainte, viaţa mea în ţară se desfăşura pe ruta Bucureşti – Craiova – Calafat. Acum  s-a transformat într-un dreptunghi. A intrat şi Târgoviştea”.

Baciul, cetăţean de onoare al TârgovişteiSăptămâna trecută, Gică Popescu i-a făcut un cadou excepţional soţiei sale, după chiar el a spus. A plecat de acasă un om normal şi s-a întors cetăţean de onoare al Municipiului Târgovişte. „Ce cadou poate fi mai frumos decât să ai un bărbat-cetăţean de onoare”, a spus Baciul, care de Sfânta Maria, pe 8 septembrie, a primit din partea primarului Gabriel Boriga, distincţia amintită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările