UPDATE Explozie la Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte, cinci angajaţi au fost răniţi

UPDATE Explozie la Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte, cinci angajaţi au fost răniţi

Cinci angajaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte au fost răniţi în urma unei explozii care a avut loc, luni, la una dintre oţelării, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală, iar ceilalţi trei la Spitalul Judeţean din Târgovişte, arată Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 17.40

Cei doi răniţi aduşi la spitalul din Bucureşti se află, în prezent, în operaţie.

UPDATE ORA 17.10

Potrivit primelor informaţii, explozia s-a produs în secţia Oţelărie Electrică 2 (OE 2), din cauza unei acumulări de gaze care nu a fost urmată, din fericire, şi de explozie.

Suflul puternic a rănit însă 5 muncitori din secţie, 3 electricieni, dintre care unul era inginer, şi 2 lăcătuşi. Aceştia au suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, în zona mâinilor şi a toracelor.

Mai grav răniţi, doi dintre ei au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală, iar alţi trei la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte. Dintre aceştia din urmă, unul a fost deja externat, iar ceilalţi doi vor rămâne internaţi pentru îngrijiri medicale.

Incidentul nu este izolat. În noiembrie 2012, un alt muncitor a fost grav rănit, în aceeaşi secţie OE 2, din cauza exploziei unei conducte de oxigen.

ORA 16.45

O butelie a explodat la ora 16.00, sub unul din cuptoarele în care se topeşte oţelul. Din primele date, rezultă că cinci bărbaţi au fost răniţi: un inginer şi patru muncitori. Doi dintre bărbaţi au fost duşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

În prezent, la faţa locului se află echipele de cercetare de la ITM, Poliţie şi Parchet, care încearcă să stabilească ce s-a întâmplat exact.

Vom reveni cu amănunte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările