Cum să fii productiv când lucrezi de acasă în timpul pandemiei de COVID-19. Şase reguli recomandate de experţi

Cum să fii productiv când lucrezi de acasă în timpul pandemiei de COVID-19. Şase reguli recomandate de experţi

Pe măsură ce măsurile de combatere a răspândirii cu COVID-19 se înăspresc încercăm să ne obişnuim cu statul acasă, dar şi cu lucratul de acasă. Sociologii au aflat că mulţi angajaţi pot fi mai productivi dacă lucrează de acasă.

Pandemia este departe de a se fi „evaporat”, aşa că s-ar putea să fim nevoiţi să ne organizăm viaţa mai mult de acasă, potrivit prevention.com.
 
Activităţi pe timp de pandemie
 
1. Stabiliţi-vă orele de lucru. Specialiştii ne sfătuiesc să ne stabilim ore obişnuite pentru fiecare activitate: muncă, joacă, somn etc.
 
2. Faceţi ce vă place. Descoperiţi ce aveţi nevoie pentru a începe ziua şi recurgeţi la acele activităţi care vă oferă energie şi vă face ziua frumoasă: fie că vorbim de o carte, citirea presei, un duş relaxant sau sunaţi-vă un prieten cu care nu aţi mai vorbit de mult timp.
 
3. Schimbaţi-vă pijamalele în haine ceva mai „serioase”. Este greu să vă urniţi creierului că este timpul să munciţi dacă sunteţi, încă, îmbrăcat în pijamale. 
 
4. Creează un colţ de lucru. Experţii sunt de acord că una dintre cheile lucrului productiv de acasă este de a avea un spaţiu de lucru dedicat. Creierul tău face asocieri cu diferite zone ale casei tale: bucătărie pentru gătit, masă pentru masă pentru mâncare, birou pentru lucru, pat pentru dormit etc.
 
5. Împărţiţi treburile casei cu ceilalţi membri. Doar pentru că lucraţi acasă nu vă oferă în mod magic mai mult timp pentru a face orice. 
 
6. Setaţi un cronometru. După ce aţi acordat prioritate sarcinilor, începeţi să setaţi cronometre, apoi concentraţi-vă toată energia şi atenţia asupra acelei sarcini până când cronometrul se opreşte.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: