Cum arată scara de pe care a căzut elevul de la Bălaşa Doamna, în timpul unui concert de colinde

Cum arată scara de pe care a căzut elevul de la Bălaşa Doamna, în timpul unui concert de colinde

Totul s-a întâmplat pe o scară în spirală fără un grilaj adecvat

Un elev al Liceului de Arte din Târgovişte a ajuns în comă la spital, după ce, a căzut de la etajul al doilea al unităţii şcolare pe casa scărilor. Totul s-a întâmplat pe o scară în spirală fără un grilaj adecvat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, un elev în vârstă de 12 ani a ieşit, joi după-amiază, din sala de spectacole a unei unităţi de învăţământ, a alergat pe hol, iar la un moment dat s-a împiedicat şi a căzut pe casa scării de la etajul al doilea. O profesoară a fost cea care a sunat la 112 după ce a văzut incidentul.
 


 
Totul s-a întâmplat pe o scară în spirală fără un grilaj adecvat. Se pare că băiatul s-ar fi împiedicat în timp ce cobora scările. A alunecat şi s-a prăbuşit în gol, în spaţiul dintre balustradă şi peretele de sticlă al clădirii.  
 
O ambulanţă l-a preluat pe băiat şi l-a dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte, însă medicii de aici au propus transferul la un spital din Bucureşti.
 
Managerul SJU Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, a declarat pentru News.ro că băiatul a suferit un politraumatism prin cădere, cu principala componentă traumatism cranio-cerebral, şi este în comă, fiind intubat. 
 
Inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa, Gabriela Istrate, spune ca a fost un accident şi că nu poate fi nimeni învinovăţit. 
 
 
„Este un eveniment extrem de nefericit. Se organiza un concert de Crăciun şi copilul unui profesor, doamna Sălişteanu, s-a împiedit pe scări şi a alunecat, căzând printre scări de la etajul doi la etajul unu. Acum este în comă. Medicii încă sunt rezervaţi. Nu se poate vorbi de culpa vreunui cadru didactic. Elevii nu se alergau, nu s-au bătut, ci pur şi simplu s-a împiedicat şi a căzut. El a căzut printre liniile balustradei. Incredibil”, a spus prof. Gabriela Istrate, inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa.
 
Tatăl elevului este şi el cadru didactic. Se numeşte Cornel Sălişteanu şi este prorector la Universitatea Valahia din Târgovişte. „Este prea devreme să ne pronunţăm. Nu ştim absolut nimic, nu ştim cum s-a întâmplat”, a spus acesta.
 
 
Inspectorul şcolar Sorin Ion a precizat că IŞJ Dâmboviţa a deschis  anchetă cu privire a acest incident.
citeste totul despre: