Ce rişti dacă nu respecţi măsurile de izolare sau carantină în caz de Coronavirus

Ce rişti dacă nu respecţi măsurile de izolare sau carantină în caz de Coronavirus

Şase persoane din judeţul Dâmboviţa, care nu au respectat măsura autoizolării pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, au fost amendate cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

 
Inspectorii sanitari şi poliţiştii au verificat 76 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Aceştia au constatat că şase persoane nu au respectat măsura dispusă, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. 
 
„Facem precizarea că nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite atrage pe lângă răspunderea contravenţională şi pe cea penală, după caz”, precizează DSP Dâmboviţa. 
 
La nivelul judeţului sunt la acest moment 163 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu sub monitorizare medicală, nicio persoană în carantină şi nicio persoană cu suspiciune sau diagnosticată cu coronavirus. 
 
„Cele 163 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus. Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE 0800 800 358”, mai anunţă DSP Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările