Candidatul ALDE la Primăria Târgovişte, Dumitru Barbu, vrea să mute Centrul de Informare Turistică din centrul oraşului

Candidatul ALDE la Primăria Târgovişte, Dumitru Barbu, vrea să mute Centrul de Informare Turistică din centrul oraşului

Nu este singurul candidat care atacă amplasarea acelui centru în buricul târgului

Candidatul ALDE la Primăria Târgovişte, Dumitru Barbu, fost viceprimar al oraşului şi arhitect şef al judeţului Dâmboviţa, vrea să mute Centrul de Informare Turistică amplasat pe Platoul Prefecturi. Mutarea se va putea face, însă, numai după 5 ani de la darea în folosinţă.

 
În opinia sa, locaţia cea mai potrivită pentru reamplasarea acestui centru ar fi la intrarea în Parcul Mitropoliei, în colţul de lângă BCR. 
 
„Sigur cã după cinci ani Centrul de Informare Turistică de pe platou trebuie să plece. Eu am mai spus acest lucru, că vom face proiect, cu autorizaţie, de mutare a construcţiei, la intrarea în Parcul Mitropoliei, unde este acum o terasă. Acolo pe colţ ar sta cel mai bine. Vine omul, scoate banii de la bancă, îşi cumpără pliante de la Centrul de Informare Turistică. Ar sta foarte bine acolo un punct de informare turistică, pe un traseu de genul acesta. A fost pus acolo că nu a avut cine să le spună că nu e bine să fie pus acolo, mai ales că stă şi într-un loc neamenajat”, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, Dumitru Barbu.
 
Nu este singurul candidat care atacă amplasarea acelui centru în buricul târgului. Ioan Marinescu, candidat independent la un post de consilier al CJ Dâmboviţa, a spus, din postura de prefect al judeţului Dâmboviţa, că acea construcţie este o ruşine pentru Târgovişte.
 
 
„Este o ruşine pentru Târgovişte acest punct de informare pe care l-a plantat cineva ca nuca în perete. Eu nu ştiu cine a putut să aprobe, ce consiliu local a putut să aprobe, să strice toată simetria acestei pieţe care este de atâţia ani făcută şi urma să fie în reabilitare, să facă o pleaşcă. Este o mizerie ce se întâmplă, un dezastru. Nu se controlează treburile acolo şi cea de-a doua administraţie nu a avut timp să intre pe ele. Nu pot să accept cum dumneavoastră, care sunteţi acolo, aţi putut să lăsaţi să curgă până aici. Am încercat, am vorbit şi cu Ministerul Dezvoltării, cu toată lumea. Nu se poate să mă consider părtaş la mizeria aceasta. Cum mai reabilităm noi piaţa aceasta de aici”, a spus, la vremea respectivă, Ioan Marinescu.
 
Proiectul privind Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Târgovişte şi cheltuielile legate de acesta au fost aprobate prin HCL nr. 167/28.07.2011. În data de 23.04.2012, se depune cererea de finanţare, prin care Târgoviştea solicită această finanţare nerambursabilă pentru obiectivul în discuţie. Proiectul a fost executat de SC Andralex Project Company SRL (nu ştim de unde este). 
 
În proiectul tehnic era menţionată şi locaţia. Contractul, cererea de finanţare au fost în evaluare până la data de 7.11.2013. Ulterior, în data de 13.11.2014, a fost semnat contractul de finanţare. În total, cheltuielile de proiectare cu acest centru s-au ridicat la 138.576 lei, sumă care intră în acest buget de care se discută. Valoarea contractului de execuţie lucrări este de 225.060 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările