Bacalaureat 2017 Dâmboviţa. Subiecte accesibile la proba la alegere a profilului: „Ne-a picat să enumerăm trei oraşe din Marea Britanie“

Bacalaureat 2017 Dâmboviţa. Subiecte accesibile la proba la alegere a profilului: „Ne-a picat să enumerăm trei oraşe din Marea Britanie“

La Geografie, elevii au ma avut de depistat la subiectul 1, Croaţia pe hartă, apoi să identifice o capitală, apoi să compare Italia şi Irlanda şi să dea trei deosebiri

Bacalaureat 2017 Dâmboviţa. Elevii din Dâmboviţa s-au declarat mulţumiţi de nivelul „acceptabil“ de dificultate al subiectelor la proba la alegere a profilului. Liceenii au susţinut astăzi, 30 iunie, proba la alegere a profilului. Materiile la alegere au fost Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie şi Filosofie.

 
"Ne-a picat să enumerăm trei oraşe din Marea Britanie, dar şi un fluviu. Eu cred că am făcut de cel puţin 8 la Geografie. O să îmi ridic media cu nota de la Geografie", ne-a povestit Ionuţ, elev la Liceul Nicolae Ciorănescu din Târgovişte.
 
 
La Geografie, elevii au ma avut de depistat la subiectul 1, Croaţia pe hartă, apoi să identifice o capitală, apoi să compare Italia şi Irlanda şi să dea trei deosebiri. 
 
La subiectul 2, la cerinţele despre România, candidaţii trebuia să compare Câmpia de Vest şi Subcarpaţii de curbură, iar la subiectul 3 au avut de descris Marea Britanie şi de calculat evoluţia populaţiei într-o peerioadă determinată.
 
Pentru proba la alegere predomină Geografia, cu 1.435 opţiuni, Biologia cu 1.095 opţiuni, în timp ce la polul opus este Filosofia cu doar un candidat înscrios din Dâmboviţa.
 
BAC 2017 Dâmboviţa. Datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa arată că la nivelul judeţului numărul total de elevi înscrişi la Bacalaureat 2017 este de 3302, din care 560 sunt din promoţiile anterioare. Examenul se desfăşoară în Dâmboviţa în cadrul a 10 centre de evaluare şi examinare - cinci în Municipiul Târgovişte, câte unul în oraşele Titu, Moreni, Pucioasa şi două în oraşul Găeşti.
 
Pentru că o parte a candidaţilor din promoţiile anterioare, susţin doar probele pentru care nu au obţinut note de trecere, cei mai mulţi cadidaţi vor fi prezenţi la probele scrise, spre exemplu 3053 la E d) - proba la alegere a profilului din data de 30 iunie.   
  
Centrele de examen sunt dotate cu mijloace de înregistrare audio şi video, descărcarea subiectelor, multiplicarea acestora şi desfăşurarea probelor de evaluare fiind înregistrate. 
 
Frauda sau tentativa de fraudă se predepseşte cu eliminarea din examen, anularea tuturor probelor susţinute anterior şi interzicerea participării candidatului la următoarele două sesiuni de examen naţional.
 
Evaluarea lucrărilor se realizează în centre zonale de evaluare din alt judeţ, stabilit prin procedură specifică de M.E.N., iar notele obţinute la contestaţii rămân definitive, indiferent de nota obţinută la evaluarea iniţială.
 
Calendar Bacalaureat 2017
 
- 30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
 
- 5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
 
- 6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
 
- 10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: