ANGAJĂRI: Clientelismul este în floare la Primăria Târgovişte

În administraţia târgovişteană au fost angajate persoane apropiate primarului sau colaboratorilor acestuia. Juriştii Primăriei Târgovişte au găsit chichiţe prin care să fenteze ordonanţele Guvernului Boc de blocare a posturilor publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a ajuns consilier al primarului Gabriel Boriga, pe probleme încă necunoscute, Georgian Stan, fost lider al taximetriştilor târgovişteni, şi-a adus şi nevasta sub acelaşi acoperiş. Katiuşa Stan a fost transferată de la Casa de Pensii Dâmboviţa la Direcţia pentru Administrarea Patrimoniului Public şi Privat din Primăria Târgovişte, pe un post de consilier. Întrebat despre această mişcare, secretarul Cătălin Chiru Cristea a zâmbit şi ne-a declarat că transferul este legal. Spune că la mijloc nu a stat subiectivismul. „Dacă era un singur transfer, al doamnei Katiuşa, puteam fi bănuiţi. Am făcut însă 5-6 transferuri”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Cătălin Chiru Cristea. Când l-am întrebat de ce s-a aprobat neapărat transferul soţiei consilierului personal al primarului, a preferat să tacă. Minodora Dovlete a fost angajată pe 16 martie 2009, când opera Ordonaţa nr. 223/31 decembrie 2008, prin care se suspenda „ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a căror procedură de ocupare nu s-a finalizat”. Probabil, la baza angajării a stat excepţia prevăzută în alineatul 3, articolul 1: „La propunerea ordonatorilor principali de credite, Guvernul poate aproba exceptarea de la prevederile alin. 1”. Secretarul Cătălin Chiru Cristea susţine că la data angajării Minodorei Dovlete posturile nu erau blocate, raportându-se doar la Ordonanţa 34/14 aprilie 2009. A pierdut pe drum Ordonanţa 223/31 decembrie 2008. Minodora Dovlete a lucrat ca învăţătoare la Şcoala Râncaciov, de unde a plecat cu mare tam-tam, fiind acuzată de părinţii copiilor şi de unii colegi de serviciu că avea un comportament abuziv faţă de elevi. Cazul său a fost tratat la vremea respectivă în toată mass-media naţională.

Concurs cu... dedicaţie
Dragoş Folea este un alt angajat al Primăriei Târgovişte care a beneficiat de favoritism. A fost declarat câştigătorul unui concurs organizat luna aceasta, pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu, fiind de altfel singurul candidat. Cauza: s-au impus condiţii de studii care să-l avantajeze. „A fost o promovare internă. Nu cred că s-a impus condiţia să aibe Specializarea Electromecanică. Fiind o direcţie tehnică, am cerut studii tehnice. Nu cred că electromecanică”, declară secretarul Cătălin Chiru Cristea. Anunţul a fost publicat pe site-ul Primăriei Târgovişte. Se prevedea musai specializarea Electromecanică, pe care o absolvise Dragoş Folea. În bibliografie, nimic în legătură cu acest domeniu. Candidatul trebuia să cunoască legile şi ordonanţele privind administraţia publică locală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările