VIDEO Un cerb maiestuos a murit în chinuri după ce a fost împuşcat de un braconier. Animalul coborâse printre oameni înainte să-şi dea ultima suflare

VIDEO Un cerb maiestuos a murit în chinuri după ce a fost împuşcat de un braconier. Animalul coborâse printre oameni înainte să-şi dea ultima suflare

Cerbul lopătar FOTO: Ady Grig

Superbul animal obişnuia să se plimbe prin livezile şi pe străzile oraşului Câmpulung Moldovenesc, din judeţul Suceava, de mai mulţi ani. Nu-i mai era teamă nici de oameni şi nici de câinii cu care reuşise să se împrietenească. Totul până la sfârşitul acestei săptămâni, când animalul a fost împuşcat de un braconier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cerb maiestuos care devenise mascota oraşului Câmpulung Moldovenesc a murit în chinuri la marginea localităţii. Animalul fusese rănit de un braconier şi, sleit de puteri, a venit printre case ca să le ceară ajutor tot oamenilor.

În cele din urmă, animalul a murit, cel mai probabil din cauza septicemiei. Tragedia i-a indignat pe localnici. Un bărbat pe nume Neculai Marcel Flocea a scris pe contul său de Facebook întreaga poveste a cerbului.

”A fost odată un cerb prea încrezător în oameni! A fost! Pădurea, da, pădurea va număra un cerb mai puţin. Oamenii de aici nu vor mai număra, deloc! Târziu, după ce îşi va fi uitat necazul, pădurea va trimite poate iarăşi oamenilor un cerb, zicându-le: iată, acesta este alt fiu al meu pe care vi l-am trimis vouă oamenilor ca să vă lumineze chipurile apăsate de întunericul grijilor, să vă însenineze cerul noros al furiilor, să vă transforme în surâs rictusul născut din urâciune! Dar, până atunci, noi oamenii va trebui să păşim cu ruşine şi sfială sub coroana pădurii! ”, a transmis câmpulungeanul.

Cerbul a fost filmat şi fotografiat de localnici atunci când era în viaţă. Prezenţa lui pe străzile oraşului aducea uimire pe chipurile celor care-l întâlneau. 

Povestea cerbului care a coborât în sat ca să ceară ajutorul oamenilor s-a viralizat pe internet. După ce a aflat cele întâmplate, un arădean a scris pe contul său de Facebook că-i mâhnit şi a cerut să se facă dreptate.

„Sunt extrem de mâhnit şi înfuriat dragi prieteni să aflu această deprimantă ştire cum ca acest cerb "Regele pădurilor" falnic şi curajos a coborât din pădure expres parcă să moară între case, la Câmpulung Moldovenesc implorandu-i pe oameni, în ultimele sale clipe pe pâmânt să- l salveze, devenise mascota cartierului. Animalul a fost împuşcat de braconieri şi a umblat rănit mai multe zile, înainte să vină să moară în oraş tot printre oameni deşi această specie a urmărit de multe ori să-l braconeze ! Dragii mei fraţi români de pretutindeni, eu nu o astfel de ţară mi-am dorit în 1989 ! Români nu mai acceptaţi neadevărul, hoţia,minciuna şi fărădelegea ! Haideti să schimbăm cu adevarat România pentru că de la clasa politică actuală nu mă aştept să o facă niciodata”, a scris Tiberius Cselentyi. 

.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările