VIDEO Arhiepiscopi şi preoţi, în maşini de lux la sfinţirea unei biserici: „Am crezut că e vreo nuntă cu manelişti”

VIDEO Arhiepiscopi şi preoţi, în maşini de lux la sfinţirea unei biserici: „Am crezut că e vreo nuntă
cu manelişti”

Arhiepiscopi şi preoţi, în maşini de lux la sfinţirea unei biserici. FOTO Captură video

ÎPS Teodosie, ÎPS Ioachim şi PS Damaschin Dorneanul au oficiat slujba de târnosire de la Biserica „Sfânta Cuvioasă Paraschev”, din comuna Baia, judeţul Suceava. Aceştia au ajuns la poarta lăcaşului de cult cu două autoturisme de lux, stârnind indignarea localnicilor.

Duminică, 17 iunie 2018, Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Baia, judeţul Suceava, a fost sfinţită în prezenţa unor importanţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Printre cei mai importanţi oameni ce au donat bani pentru ridicarea lăcaşului de cult se numără şi omul de afaceri Gigi Becali, cel care a dat bani şi pentru ridicarea catedralelor din Suceava şi Fălticeni.

Slujba de târnosire a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Cei trei ierarhi au sosit la Baia la bordul unor autovehicule de lux, ce au atras atenţia localnicilor, care s-au arătat indignaţi de faptul că preoţii s-au deplasat la Baia cu maşini extrem de scumpe.

„Dumnezeu să mă ierte, dar ce maşini au popii, parcã au muncit pe şantier în străinătate. Mi-e ruşine de neruşinarea lor”, a menţionat Elena Bistricianu.

„Am crezut că e vreo nuntă cu manelişti. Strigător la cer”, a precizat şi Valentina Cantoriu.

„E frumos călare pe măgar, dar parcă tot mai bine-i în limuzină”, a spus Monica Avram.  

 

 

Construcţia bisericii din Baia a fost începută în anul 2004. Ridicarea lăcaşului de cult a durat undeva la doi ani de zile, însă pentru ca întreaga biserică să fie zugrăvită a fost nevoie de încă 12 ani de zile. Pe lângă ctitorii Gigi Becali şi părintele Epifanie de la Mănăstirea Măgura Ocnei, biserica din comuna Baia a primit anual sume considerabile şi din partea Primăriei din localitate.

Începând cu ziua de ieri şi până sâmbătă, 23 iunie 2018, credincioşii se vor putea trece prin altarul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Îmbrânceli pentru alimentele date de preoţi enoriaşilor veniţi la resfinţirea Bisericii Mănăstirii Dealu

VIDEO Mănăstirea unde este îngropat capul lui Mihai Viteazul, resfinţită după 517 ani de Patriarhul Daniel, secondat de liderii politici ai zilei

Sute de buzoieni au fost la sfinţirea Bisericii „Eroilor” din municipiul Buzău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările