Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de hoţii de lemne: „Nu era nevoie să curgă sânge” VIDEO

Activistul
de mediu Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de hoţii de lemne: „Nu
era nevoie să curgă sânge” VIDEO

FOTO: Facebook/Daniel Bodnar

Atacul s-a produs în comuna Mălini a judeţului Suceava, în seara zilei de miercuri, 9 decembrie, în timp ce activistul urmărea un transport de buşteni. Momentul a fost transmis în direct, pe Facebook.

Activistul de mediu a urmărit camionul cu lemne, pe raza comunei Mălini, din judeţul Suceava. 

A sunat la 112, pentru că avea suspiciuni că remorca era supraîncărcată, însă până să ajungă poliţiştii la faţa locului, camionul a ajuns în curtea unei firme.

Daniel a rămas la poartă, unde 5 angajaţi ai firmei au început să arunce cu pietre în maşina sa. Un bolovan a reuşit să spargă geamul şi mai multe cioburi l-au tăiat pe faţă pe Daniel, care se afla la volanul autoturismului.

Momentul atacului a fost transmis în direct, pe contul de Facebook al activistului (de la minutul 9.30).

„Sunaţi la 112, să vină Poliţia, sunt în Mălini, la gater. Sunaţi şi voi la 112, vă rog. Au spart geamul de la maşină. Ai de mine! Sun şi eu la 112. De câte ori am cerut ajutor şi la Bucureşti?  Sunaţi voi la 112. Ăştia sunt ultimii criminali. Asta este Poliţia Română. Când suni, degeaba. Oameni buni, mie nu-mi este frică de ei, dar vă spun sincer nu mai pot. Sunt tot spart, şi parbriz şi tot. Nenorociţii ce sunt (...) Nu sunt lacrimi de frică sunt lacrimi de furie. Eu i-aş pedepsi, dar autorităţile m-ar nenoroci tot pe mine. Am trimis atât de multe sesizări. Totul este în zadar. Ce mai putem face pentru România şi nu am făcut noi? Noi, nişte oameni simpli. Ce fac pentru ţara asta este sfânt (...) Nu este nevoie să curgă sânge dacă autorităţile ar face ceva mai mult. Am fost ferm convins că putem colabora, dar nu se mai poate. Autorităţi, treziţi-vă! Domnule Vela, uitaţi-vă pe e-mail, la cabinet, să vedeţi sesizările. V-am rugat să trimiteţi corpul de control”, a spus plângând tânărul imediat după atac.

Daniel Bodnar s-a dus la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri medicale. „Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi! Sunt bine!

Mulţumesc lui Dumnezeu că pot să văd chiar dacă ochii mei au fost plini de cioburi de sticlă. Este o minune faptul că pot să mai văd!

Am aşteptat până acum la Spitalul Judeţean de Urgenţe la Suceava, dar încă nu am reuşit să fiu văzut de vreun medic. Am decis să plec spre Cluj împreună cu Dani pentru a beneficia de investigaţiile medicale necesare!”, a scris Daniel pe contul său de Facebook.

Nu este prima dată când activistul de mediu este atacat de hoţii de lemne. A fost de mai multe ori victimă. În urmă cu câteva săptămâni, maşina i-a fost vandalizată în curtea casei. Într-o altă situaţie, o maşină a încercat să-l scoată de pe şosea , în timp ce era în mişcare. Poliţiştii au tratat incidentul respectiv ca pe un simplu accident rutier.

Vă invităm să citiţi şi: 

Cum arată noua aritmetică parlamentară

UEFA umileşte brigada românească de la Paris: Decizie luată după scandalul cu Colţescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările