Sute de oameni i-au condus pe ultimul drum pe preotul Petru Gavril şi pe fiica lui, morţi într-un accident în timp ce mergeau să se roage la Sfânta Parascheva

Sute de oameni i-au condus pe ultimul drum pe preotul
Petru Gavril şi pe fiica lui, morţi într-un accident în timp ce mergeau
să se roage la Sfânta Parascheva

Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuţ Zuzeac

Preotul Petru Gavril şi fiica sa, Anisia, au fost conduşi pe ultimul drum de către sute de oameni. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din 100 de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Astăzi, în satul Lămăşeni, din comuna Rădăşeni, a avut loc înmormânarea preotului Petru Gavril şi a fiicei sale Anisia, morţi în teribilul accident produs la sfârşitul săptămânii trecute pe raza localităţii Cornu Luncii.

Sute de oameni i-au însoţit pe cei doi pe ultimul drum, întreaga suflare din Lămăşeni fiind alături de preotul Petru Gavril. Un sobor format din 100 de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au ţinut slujba de înmormântare a preotului şi a fiicei sale.

„Pe lângă faptul că a fost un preot bun, a fost un om deosebit. Ne-a ajutat pe fiecare cu orice a putut. Este o pierdere pentru întreaga comunitate. Nu vom mai avea niciodată un preot cum a fost el”, a spus o bătrână din sat.

La slujba de înmormântare au venit şi persoane care nu îl cunoşteau pe preotul Petru Gavril, însă drama familiei sale i-au făcut pe aceştia să-i fie alături pe ultimul drum.

„Nu l-am cunoscut pe preot, însă drama prin care trece familia sa ne-a făcut să fim aici alături în aceste clipe grele. Este ceva cumplit, greu de imaginat”, a mai precizat o altă femeie ce a luat parte la înmormântare.

Cortegiul funerar al preotului Petru Gavril şi al fiicei sale Anisia s-a îndreptat către cimitirul din Rotopăneşti, unde cei doi au fost îngropaţi. Oamenii au fost duşi din Lămăşeni în Rotopăneşti cu mai multe autocare şi autobuze.

Din nefericire, soţia preotului şi fiica sa Anastasia, în vârstă de 10 ani, sunt în continuare în stare critică, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele lor de supravieţuire.

Accident cu cinci răniţi produs pe o şosea din Cornu Luncii

Amintim că un grav accident de circulaţie s-a produs sâmbătă (14 octombrie 2017) pe raza comunei Cornu Luncii. Nu mai puţin de cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Preotul Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa a decedat la spital. De asemenea, şoferul ce a produs accidentul a fost declarat şi el mort. Preotul din localitatea Lămăşeni, comuna Rădăşeni, se îndrepta împreună cu familia şi cu patru copii, spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, când maşina sa a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.

La data de 14 octombrie 2017, în jurul orei 17.15, Vasile Alexandru, de 42 de ani, din localitatea Sasca Nouă, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen pe DN 2E, din direcţia Fălticeni către Cornu Luncii, din motive deocamdată necunoscute a pătruns pe contrasens în coliziune frontală cu autoturismul Volkswagen Touran, condus de Petru Gavril, de 35 de ani, din comuna Horodniceni, care circula din sens opus.

În urma impactului extrem de violent au decedat Vasile Alexandru, Petru Gavril, Dumitru Cătălin {andru, de 47 de ani, din municipiul Suceava, pasager pe scaunul dreapta faţă în Volkswagen Touran, Aurora {andru, de 46 de ani, din Suceava, pasageră pe bancheta din spate în Volkswagen Touran şi Anisia Gavril, de 6 ani, din comuna Horodniceni, pasageră pe bancheta din spate în Volkswagen Touran.

De asemenea, grav rănite au fost Maria Gavril, de 35 de ani, din comuna Horodniceni, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului Volkswagen Touran, care a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceav, unde i s-a stabilit diagnosticul „pierderea cunoştinţei prin accident rutier, politraumatism abdominal, şoc hemoragic” şi Anastasia Gavril, de 10 ani, din comuna Horodniceni, pasageră pe bancheta din spate în Volkswagen Touran, care a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava, fiind diagnosticată cu „politraumatism prin accident rutier, comă”.

„Fetiţa în vârstă de 10 ani este în stare foarte gravă, având leziuni cerebrale incompatibile cu supravieţuirea, în timp ce mama sa continuă să fie în stare gravă, dar este stabilă din punct de vedere hemodinamic”, a declarat doctorul Cristina Tiron.

Tot la spital au ajuns Ioan Gavril, în vârstă de trei ani, din comuna Horodniceni, pasager pe bancheta din spate a autoturismului Volkswagen Touran, care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „policontuzii, traumatism toraco – abdominal” şi Alexia Gavril, de opt ani, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului Volkswagen Touran, cu leziuni uşoare.

În acest caz poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”.

Alte ştiri pe această temă:

Carnagiu în familia unui preot care mergea să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Preotul, sora, cumnatul şi fiica sa au murit într-un accident cumplit

UPDATE Cinci persoane şi-au pierdut viaţa după ce un şofer a intrat cu maşina pe contrasens. A fost activat Planul Roşu de interveţie FOTO

FOTO O tânără de 32 de ani a murit într-un teribil accident de circulaţie produs pe o şosea din Teleorman. Maşina ei a fost strivită de un TIR

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac

Imagini din aceeasi galerie
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
  • Înmormântarea preotului Petru Gavril. FOTO Dănuț Zuzeac
Distribuie imaginea
citeste totul despre: