Suceava: Oamenii continuă tăierile de păduri deşi localităţile lor sunt ameninţate de ape

Un sucevean din localitatea Straja a fost prins de poliţiştii de frontieră cu cinci metri cubi de lemn înghesuiţi într-o autoutilitară.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră şi poliţiştii de la Izvoarele Sucevei au  confiscat de la un bărbat din Straja, peste cinci metri cubi de cherestea de răşinoase în valoare de aproximativ 2.000 lei.

Bărbatul a fost oprit de omaenii legii în urma unei acţiuni pe linia combaterii traficului de material lemnos. Oamenii legii au descoperit în autoutilitara lui Vasile J., în vârstă de 25 de ani din localitatea Straja, 5,36 metri cubi de lemn, fără documente de provenienţă.

 „Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 1.876 lei a fost reţinută în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Breaza, iar conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei”, ne-a declarat Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră.

În anul 2008 viiturile au distrus aproape în totalitatea localitatea Straja. A fost atunci cea mai mare inundaţie pe care sătenii din zonă au prins-o în decursul vieţii. Printre principalele motive pentru care apele s-au revărsat asupra localităţii se număra şi tăierea ilegală a pădurilor de pe versanţii munţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările