Reacţia sucevenilor după ce Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler conferit Spitalului Suceava

Reacţia sucevenilor după ce Iohannis a retras Ordinul „Meritul
Sanitar“ în grad de Cavaler conferit Spitalului Suceava

Val de critici şi ironii pe Facebook la adresa lui Klaus Iohannis, după retragerea decoraţiei acordate Spitalului Judeţean Suceava, în 2019. Sucevenii au ironizat gestul preşedintelui spunând, între altele, că „gata, a murit coronavirusul, putem ieşi pe străzi”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Anul trecut, Spitalul Judeţean Suceava a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler în semn de apreciere „pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

Miercuri, 1 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat un decret pentru retragerea acestei distincţii, ca urmare a modului în care a fost gestionată criza de COVID-10.

Gestul preşedintelui Iohannis a fost aspru criticat şi ironizat pe Facebook de unii suceveni. Oamenii s-au revoltat spunând că preşedintele ar fi trebuit să se concentreze pe identificarea de soluţii de deblocare a crizei de la Spitalul Suceava.

„Şi asta rezolvă problemele?”, a comentat Raluca Leonte.

„Asta-i distanţa socială...priceput?”, a scris Radu Aioanei.

„Bun că s-a rezolvat”, Alexandru Anton.

„Şi cu asta ce a rezolvat? Nu mai sunt decese în Suceava”, Focşa Liliana.

„Pătrunjel în borş. Cum nu strică, aşa nu ajută. În loc să facă ceva real pentru Suceava. Cu hârtiile nu rezolvi nimic”, Gutu Daniel.

„Suntem salvaţi. A retras covid-ul spurcat. De mâine, ne vedem la Mall”, Andrei Octavian Lefter.

„Şi uite-aşa s-a rezolvat problema de la Suceava. A făcut tot ce a putut, tot ce l-a dus capul”, Octavian Cuza.

„Foarte nepotrivi, dezamăgitor. Când vezi pe cineva jos şi are nevoie de ajutor, mai adaugo răul la răul lui”, Otilia Clipa.

„A retras-o pentu că avea nevoie la colecţia lui personală”, Octavian Buliga.

„Sa fim serioşi. E fost profesor toată viata. El ştie totul să rezolve din condei. Aţi râs când Băsescu umbla cu cizme şi tricou pe la inundaţii să facă baie în mulţime. Ăsta rezolvă totul din pix, şi cam atât, îmbrăcat în costum. Are şi consum de sky, dar nu-l poate folosi acu, că nu poate. Dar totuşi, "gânduri bune" pentru suceveni şi acţiuni luate cu stiloul? Nu şi poate depăşi conditia de profesoras mediocru, nici acum?”, Bogdan Ungureanu.

„Ruşine!!! Chiar dezamăgitor şi nepotrivită aceasta atitudine fata de Suceava!”, Viorica Vio.

„Ce mizerie, atât situaţia cât şi omul”, Ghervan Florin.

 „Ţara arde şi baba se piaptănă”, Iulia Haraga.

 „Să vă fie ruşine Domnul Preşedinte că sunt tineri care nu au lucrat în România o lună . Dar au muncit din greu în ţări străine. Cu ce ajutaţi Domnule preşedinte. Cu nimic ruşine. Dacă greşesc vă rog din suflet să să mă judecaţi”, Ionela Daniela.

 „Daca nu a putut sa ne dea ceva, ne-a luat ce ne-a dat pe merit!”, Dorel Covaşă.

 „Se vede câtă minte are..oamenii din spitale nu stiu cum sa faca faţă situaţie si lui ii arde a retrage decoraţii”, Ana Maria.

 „Suceveni, sunt alături de voi. Dar până una alta, ordinul se confisca, 're-aţi ai naibii de virusati...”, Iulia Corduş.

 „Ok. Si acum ne vom vindeca miraculos”, Andreea Dora Munteanu.

 „Urât din partea lui”, Cristina Cristina.

 „Totul e politic, în ziua de astăzi😡intr-o lume ,,normala’’când se greşeşte voit sau nevoit,pedepsesti vinovatul şi vorba bătrânească care întotdeauna sa dovedit adevarata mai devreme sau mai târziu :nu arunci cojocul pe foc pentru un păduche, Bucovina va rămâne BUCOVINA oricât ar încerca cineva sa o murdărească!”, Dorel Ionel.

 „A pierdut respectul câştigat în 6 ani dintr-o semnătura. Aşteptăm o reacţie din partea consiliului judeţean şi a primăriei Suceava”, Marius Coroamă.

 „Păi da, aşa consideră că e alături” de suceveni.. Mai ezitam zilele astea dacă să îmi pară rău pentru votul meu pe care i l-am dat lui Iohannis la ultimele alegeri. Acum chiar îmi pare rău şi aş vrea să ÎMI RETRAG VOTUL, d-le Iohannis, aşa cum dvs. aţi retras titlul spitalului şi oamenilor care lucrează acolo; mă mir că nu retrageţi şi copacii plantaţi! Adică, mai concret, nu cum ne ”sunteţi dvs. alături la greu”, vă cer DEMISIA!”, Nely Ciobanu.

„Mai urmează sa mute Bucovina de pe harta... Rămânem cu suceava... În respect pt cei ce lupta din greu acolo în linia 1 nu trebuia sa se ajungă aici”, Narcisa Doroftei.

„Asta era marea problema, sa ramana spitalul decorat pe perioada pandemiei. Daca tot si-a amintit de Suceava, de ce nu si-a amintit sa ajute cumva?”, întreaba Irina Boca.

„Poate este normal sa facă acest gest dar putea sa o facă după ce trecea toată criza. Timpul şi atenţia preşedintelui ar trebui sa fie îndreptate către rezolvarea problemelor actuale de la spitalul Suceava!”, Romică Teodosie.

„Treaba lui şi a ministrului era sa caute medici infecţionisti şi asistente pe care sa ii aducă aici. Şi atunci se vedea interesul. Statul degeaba şi dragi romani nu sunteţi singuri... răsuflate. Ba da, suntem singuri. Faceţi eforturi, căutaţi, agitaţi-va, alocaţi bani pt spitalul nou din Fălticeni, faceţi ceva concret, sa se vadă, ceva palpabil. Un neurolog şi oftalmolog cu o mana de asistente... poate mai puţine au în grija sute de oameni. Este vorba de VIATA unor oameni! Ceva de care nu vă pasă...decat în preajma alegerilor”, Oana Boiciuc.

„Oare cum de i-a venit aceasta idee??? Cred ca nu avea la ce sa se gândească!!! Ceva serios... De pilda cum sa ajute spitalul şi întreaga comunitate!”, Alina Mihaela Cot.

 „O decizie greşită, fără o analiză obiectiva. Distinctia a fost acordata pentru transformarea unui spital impropriu actului medical într-un spital european. Era mai bine daca spitalul rămânea ca marea majoritate a spitalelor din România, doar un pic coafate. Managementul care a dus la transformarea spitalului a fost de apreciat. Spitalul arată foarte bine, problema a fost de management medical. Nu s-a reuşit nici măcar formarea unei echipe medicale profesioniste. Ce folos daca ai cu ce, când n-ai cu cine ?”, Radu Anchidin.

 

 

 

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: