Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se alătură protestului fără precedent faţă de modificările aduse legilor Justiţiei

Procurorii
Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se alătură protestului fără precedent faţă de
modificările aduse legilor Justiţiei

FOTO: www.zch.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava susţin că “modificările legislative generează o situaţie de imprevizibilitate şi inechitate prin raportare la stabilirea unor condiţii subiective de accedere în funcţiile de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţie Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii suceveni au declanşat, vineri, proteste faţă de modificările Legilor Justiţiei. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava susţin că “modificările legislative generează o situaţie de imprevizibilitate şi inechitate prin raportare la stabilirea unor condiţii subiective de accedere în funcţiile de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţie Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.)”.

Într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava se arată că Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a luat în discuţie adoptarea unei forme de protest graduale, prin raportare la modificările legislative menţionate.

Astfel, procurorii au început protestul vineri, la ora 12. Ei solicită tuturor factorilor decizionali implicaţi în procesul legislativ: respectarea Constituţiei României în cadrul procesului de legiferare prin intermediul emiterii ordonanţelor de urgenţă; respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, G.R.E.C.O. şi M.C.V., ca standarde minime obligatorii pentru organizarea şi funcţionarea unui stat de drept; abrogarea dispoziţiilor legale privind înfiinţarea şi organizarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Nemulţumiţii susţin că în măsura în care solicitările lor nu vor fi însuşite de către destinatari, urmează să ia în considerare forma de protest prin suspendarea activităţii Parchetului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: