Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu activistul de mediu bătut şi umilit într-o pădure din Bucovina

Premierul
Florin Cîţu s-a întâlnit cu activistul de mediu bătut şi umilit
într-o pădure din Bucovina

FOTO: Facebook/Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a scris pe Facebook că s-a întâlnit cu activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi cu unul dintre jurnaliştii implicaţi în incidentul de pe 16 septembrie, care s-a produs la limita dintre judeţele Suceava şi Bistriţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Cîţu a arătat pe contul său de Facebook că s-a întâlnit cu activistul de mediu şi cu unul dintre jurnaliştii agresaţi într-o pădure administrată de un ocol silvic privat, de la limita dintre judeţele Suceava şi Bistriţa. 

În urma discuţiilor, premierul a ajuns la concluzia că SUMAL-ul, sistemul de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătăţit.

„Am avut în această dimineaţă o întâlnire cu activistul de mediu şi unul dintre jurnaliştii agresaţi într-o pădure din Suceava săptămâna trecută. E clar că nu putem lăsa lucrurile aşa, nu putem tolera violenţa în nicio situaţie. Autorităţile trebuie să îşi facă treaba şi să se asigure că cetăţenii români sunt în siguranţă, iar cei care greşesc trebuie să plătească!

În urma discuţiei de astăzi, am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătăţit astfel încât să asigure eficienţă şi transparenţă totală. Prin urmare, va fi format un grup de lucru la ministerul Mediului, iar reprezentanţii ONG-urilor vor lua parte la tot procesul”, este mesajul publicat pe contul de Facebook al premierului Cîţu.

 

În ziua de 16 septembrie, activistul de mediu Tiberiu Boşutar a primit informaţii de la un localnic din zona Dornelor că în Ocolul „Dealu Negru” sunt posibile tăieri ilegale. El s-a deplasat la faţa locului cu jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, care erau în zonă pentru a face un documentar despre ilegalităţile silvice. 

Cei trei susţin că au fost înconjuraţi de 20 de persoane, între care silvicultori. Unul dintre jurnalişti a fost lovit, a căzut inconştient şi s-a trezit la spital. Celălalt, şi el lovit, a ajuns într-o râpă, de unde a reuşit să sune la 112. Boşutar a fost lovit cu pumnii, picioarele şi o coadă de topor. În plus a fost dezbrăcat în pielea goală şi supus la tratamente degradante. Pozele au început acum să circule pe Facebook, lansate de cercul de apropiaţi ai agresorilor. 

În acest caz, poliţiştii din Vatra Dornei au reţinut patru persoane, care au fost puse în libertate după 24 de ore. Cei patru agresori sunt cercetaţi sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O ţară europeană nu recomandă folosirea telefoanelor chinezeşti. Care este motivul

Americanii îşi caută aliaţii pierduţi pe drum

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările