Părinţii puşi să cumpere până şi hârtia igienică la şcoala de stat unde învaţă copiii lor. Ce reacţie a avut directorul

Părinţii puşi să cumpere până şi hârtia igienică la şcoala de stat unde învaţă copiii lor. Ce reacţie a avut directorul

FOTO: Oana Şlemco

Deşi legea spune că învăţământul românesc este gratuit, în realitate părinţii din municipiul Suceava sunt puşi să cumpere şi hârtia igienică pentru unităţile de învăţământ. Dacă anul trecut solicitările au venit din partea grădiniţelor, anul acesta pe listă s-a mai adăugat şi Liceul cu Program Sportiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima zi de şcoală, părinţii elevilor de la Liceul cu Program Sportiv, unde sunt şi clase de gimnaziu, au primit o listă cu cele necesare pentru anul şcolar 2019-2020. Unul dintre părinţi a fotografiat lista şi ne-a transmis imaginea.

Printre caiete de biologie sau geografie, acuarele, blocuri de desen, stilouri şi culori, pe listă s-au regăsit şi obiecte de igienă personală, cum ar fi săpunul lichid, hârtia igienică şi şerveţelele pentru mâini. 

Asta în condiţiile în care primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în repetate rânduri că şcolile au suficienţi bani pentru funcţionare şi profesorii n-ar mai avea motive să strângă fondul clasei sau al şcolii.

Contactat telefonic, directorul Liceului cu Program Sportiv, Ioan Radu, a negat că le-a solicitat părinţilor să cumpere produse pentru grupurile sanitare. Şcoala pe care o administrează nu este bogată, susţine el, dar poate să asigure funcţionarea în condiţii bune.

Ioan Radu a spus că va purta discuţii cu cadrele didactice pentru a înţelege de ce le-au cerut părinţilor să cumpere hârtie igienică şi săpun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările