Plachetă de mulţumire pentru premierul Dăncilă, pe faţada unei şcoli reabilitate din bani publici. Director: „N-a fost ideea şcolii. În niciun caz. N-am alte detalii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plăcuţă „Pro Memoria” cu numele premierului Viorica Dăncilă a fost instalată pe faţada Şcolii „Liviu Rebreanu” din localitatea maramureşeană Dragomireşti. Unitatea de învăţământ a fost reabilitată şi extinsă din bani publici, prin fonduri de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar costul lucrărilor s-a ridicat la de 3,5 milioane de lei.

Cel care a avut iniţiativa de a monta plăcuţa pe faţada şcolii a fost primarul localităţii Dragomireşti, Vasile Ţiplea. Edilul, potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a dorit astfel să mulţumească pentru efortul financiar făcut de Guvernul României.

Mesajul omagial nominalizează înalţi funcţionari publici pentru meritul „deosebit“ de-a fi semnat actele de finanţare din bani publici a lucrărilor de reabilitare: „Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti Şcoala gimn. „Liviu Rebreanu“ între anii 2017-2019 cu sprijinul Guvernului României, prim ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de SC Forean Trust, directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuţ Iuga. Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş Gabriel V.Zetea. 9.IX.2019 Primar Dragomireşti, pr.prof. Vasile Ţiplea“

„Fiecare proiect finanţat prin fonduri europene sau guvernamentale are obligativitatea amplasării la locul investiţiei a unui panou de informare care cuprinde informaţii vizavi de beneficiar, de cel care asigură fondurile, valoarea contractului, iar pentru că la Dragomireşti a fost un efort special făcut de Guvernul României, reabilitarea unei şcoli construită în anii `50 şi nemodernizată până acum, primarul a ţinut să aducă o placă de culoare, printr-o iniţiativă proprie, realizată din fonduri personale. A prezentat placa ieri (n.r. - 9 septembrie) la inaugurarea şcolii, urmând ca aceasta să fie relocată într-un spaţiu neutru”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. 

Contactaţi de către reporterul Adevărul, reprezentanţii Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti au arătat că directorul unităţii de învăţământ se află în şedinţă de colegiu profesoral. De asemenea, la telefonul primarului localităţii Dragomireşti răspunde un angajat de la firma soţiei sale care nu cunoaşte subiectul.

Fondurile pentru reabilitarea şcolii au fost obţinute în vara anului 2017, perioadă în care premierul Viorica Dăncilă nu ocupa funcţia pe care o deţine astăzi. Lucrările de reabilitare şi extindere a unităţii de învăţământ au fost finalizate în luna mai 2019, după cum chiar constructorul o arată pe pagina de Facebook a societăţii.

Potrivit publicaţiei Educaţia Privată, şcoala nu a acordat aviz pentru amplasarea plăcuţei „Pro Memoria”, dar nici nu ştie cui i-a aparţinut iniţiativa.

„Nu a fost ideea şcolii. În niciun caz. Nu am alte detalii. (...) Din partea şcolii nu au aviz şi nu au făcut nici solicitare”, a declarat Dănuţ Iuga, directorul Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti pentru sursa citată.

Placheta va fi mutată într-un loc neutru

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş au arătat că iniţiativa de a amplasa o plăcuţă de mulţumire îi aparţine primarului localităţii. 

„În ceea ce priveşte această plăcuţă care este proprietate privată a primarului din Dragomireşti, aceasta va fi amplasată într-o zonă neutră, într-o locaţie privată aleasă de primarul Vasile Ţiplea şi nu va rămâne pe peretele şcolii. Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş nu au fost consultaţi cu privire la realizarea acestei plăcuţe, care a fost prezentată doar la finalul ceremoniei, însă primarul din Dragomireşti a dat asigurări că placa va fi mutată într-o nouă locaţie la scurt timp după inaugurarea unităţii de învăţământ”, a arătat Antoaneta Bolchiş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. 

Lucrările de reabilitare şi extindere a Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti au fost finalizate în mai puţin de doi ani. 

Citeşte şi

Ministrul Sorina Pintea, după o vizită la spitalul din Sighetu Marmaţiei: „La Secţia de Psihiatrie sunt cele mai proaste condiţii!“

Cum i-au schimbat drogurile viaţa unui olimpic la matematică. Tânărul urmărit 60 de kilometri de poliţişti excela la învăţătură. „Păcat pentru părinţi“

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite