Mâine începe un nou an şcolar. Vezi aici ce noutăţi îi aşteaptă pe elevii suceveni

Mâine începe un nou an şcolar. Vezi aici ce noutăţi îi aşteaptă pe elevii suceveni

Circa 120.000 de elevi suceveni vor participa mâine la deschiderea noului an şcolar. Foto arhivă

Circa 120.000 de elevi şi preşcolari suceveni sunt aşteptaţi să participe la deschiderea oficială a noului an şcolar. Noutăţile constau în introducerea clasei a IX-a la gimnaziu, organizarea săptămânii „Şcoala altfel“ şi efectuarea unor controale riguroase ale absenţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mâine sunt aşteptaţi în sălile de clasă circa 120.000 de elevi şi preşcolari suceveni, după ce vor participa la deschiderea oficială a noului an şcolar.

Cursurile semestrului I încep mâine şi vor fi încheiate pe 23 decembrie.

În perioada 22 - 30 octombrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă este programată între 24 decembrie şi 15 ianuarie 2012.

Semestrul al II-lea
începe pe 16 ianuarie 2012, iar vaanţa de primăvară va avea loc între 7 - 22 aprilie 2012. Cursurile semestrului II se reiau pe 23 aprilie 2012, urmând ca elevii să intre în vacanţa de vară pe 22 iunie 2012.

Trei zile libere prevăzute de lege în care nu se ţin cursuri


În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri, şi anume pe 1 decembrie - Ziua națională a României, 1 mai 2012 - Ziua Muncii şi 4 iunie 2012 - A doua zi de Rusalii.

Tezele din semestrul I al anului şcolar 2011-2012 se susţin, de regulă, până la data de 30 noiembrie 2011, iar cele din semestrul al II-lea până la data de 25 mai 2012.

Gimnaziu de cinci ani, incluzând clasa a IX-a


Şi în acest an şcolar elevii vor avea parte de noutăţi şi modificări ce se vor a fi reforme în învăţământul românesc, potrivit noii legi a Educaţiei Naţionale. Astfel, elevii care încep clasa a V-a vor urma cursurile de gimnaziu cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a.

Profesorii şi directorii şcolari vor sta cu ochii pe chiulangi în noul an şcolar şi vor efectua controale riguroase ale absenţelor. Se intenţionează chiar introducerea unui sistem electronic în baza căruia accesul în şcoală să se facă pe bază de cartelă, astfel încât atât profesorii, cât şi părinţii să ştie exact când şi dacă elevul a participat la cursuri sau a absentat. „Vom încerca să introducem acea cartelă de acces în şcoli, acolo unde sunt resursele financiare necesare. Oricum, începând cu 1 ianuarie şcolile vor avea alt buget şi pe parcursul anului şcolar vom încerca să facem rost de bani“, a precizat Vasile Monacu, inspector general adjunct al IŞJ Suceava.

Tot la capitolul noutăţi, anul acesta va fi introdusă săptămâna „Şcoala altfel“, care va avea loc în intervalul 2-6 aprilie, care va precede vacanţa de primăvară. Elevii vor desfăşura activităţi de educaţie non-formală, sport şi olimpiadele şcolare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările