Internatele liceelor din judeţul Suceava se prezintă în condiţii decente

Internatele liceelor din judeţul Suceava se prezintă în condiţii decente

Condiţiile din internatele sucevene sunt unele decente.

Chiar dacă condiţiile din internatele liceelor din judeţul Suceava sunt acceptabile, majoritatea elevilor preferă să locuiască în chirie, în blocurile aflate în apropierea unităţilor de învăţământ în care studiază.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Suceava funcţionează 16 unităţi şcolare de nivel liceal cu internat. Dacă în municipiul Suceava, opt licee au internat, în Fălticeni sunt trei astfel de unităţi de învăţământ care beneficiază de internat, în timp ce oraşele Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret au câte un liceu cu internat.

Dacă în anii trecuţi marea majoritate a internatelor arătau jalnic, în prezent acestea au fost supuse unor lucrări de modernizare şi pot fi locuite în condiţii optime de către elevi. Spre exemplu, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” din municipiul Suceava are un internat cu o capacitate de cazare de 300 de locuri, amenajat într-o clădire cu parter şi trei etaje.

Acesta a fost renovat în anul 2005 şi beneficiază de încălzire centralizată, baie proprie cu duş, apă caldă, izolare termică, geamuri termopan, dulapuri, masă şi scaune în fiecare cameră. De asemenea, internatul are conexiune la internet.

Chiar dacă condiţiile din internatele sucevene sunt unele decente, elevii optează în continuare să locuiască în chirie în dauna internatelor şcolare.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările