Cum s-a infectat cu SARS-CoV-2 un cunoscut medic psihiatru. „Un pacient m-a scuipat din cap până în picioare”

Cum
s-a infectat cu SARS-CoV-2 un cunoscut medic psihiatru. „Un pacient
m-a scuipat din cap până în picioare”

Alexandru Paziuc FOTO: Adevărul

Medicul Alexandru Paziuc, fostul director al Spitalului Psihiatric din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a avut COVID-19. El crede că s-a infectat după ce a fost scuipat în repetate rânduri de un pacient agitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Alexandru Paziuc a povestit pentru „Adevărul” că, la fel ca alţi colegi de-ai săi, şi el s-a infectat cu SARS-CoV-2, în anul pandemic 2020. 

Psihiatrul ştie exact de unde a luat boala. Spune că a fost scuipat în repetate rânduri de un pacient infectat, care a fost adus cu ambulanţa la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc pentru sprijin medical. Bolnavul era agitat, medicul a încercat să-l calmeze. 

„Prin natura meseriei de medic, da, am trecut prin acest eveniment. Am făcut o formă uşoară, aproape nesesizabilă. Analizele de sânge mi-au dovedit că am trecut prin acest eveniment. Ne-a fost trimis un pacient în vârstă de 78 de ani. Era foarte agitat, nu puteau să-l dea jos din salvare cei de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”, a declarat Alexandru Paziuc.

„L-au trimis la Psihiatrie să-l liniştim. Colegii au considerat că, având experienţă, voi şti să mă apropii de acel bătrân. M-am apropiat, i-am dat medicaţia. Drept răsplată m-a scuipat din cap până în picioare. Eu eram echipat şi cu mască şi cu viezieră. Totuşi, a reuşit. Cred că de acolo am am luat virusul”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă se va vaccina împotriva COVID-19, psihiatrul a explicat că va amâna vaccinarea pentru că a dezvoltat anticorpi la boală. „Dacă se impune sau dacă se schimbă ceva, eu am să fac vaccinul”, a completat medicul.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

SUA. O asistentă din Alaska a dezvoltat o puternică reacţie alergică la vaccinul Pfizer. Care este starea ei

„Răţuşca cea urâtă“: Povestea vaccinului de care se leagă acum speranţele omenirii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările