„Cadoul“ Guvernului Orban de Ziua Bucovinei. Proiect de 240 de milioane de euro pentru Suceava semnat la Bucureşti

„Cadoul“ Guvernului Orban de Ziua Bucovinei. Proiect de 240 de milioane de euro pentru Suceava semnat la Bucureşti

FOTO: radiotop.ro

Pe 28 noiembrie 2019 se împlinesc 101 ani de la unirea Bucovinei cu România. Consiliul Judeţean Suceava a marcat momentul printr-o şedinţă festivă la care au fost prezenţi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, şi ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în şedinţa solemnă de la Palatul Administrativ dedicată Zilei Bucovinei că premierul Ludovic Orban l-a sunat joi, 28 noiembrie, pentru a-i transmite că pe 16 decembrie, la Bucureşti, va fi semnat contractul de finanaţare pentru cel mai mare proiect al judeţului Suceava pe fonduri europene.

Este vorba despre un proiect în valoare de 240 de milioane de euro privind extinderea reţelelor de apă şi canalizare în 14 unităţi administrativ-teritoriale prin Programul Operaţional Investiţii Mari. De această investiţie vor beneficia aproximativ 220.000 de locuitori.

Preşedintele Flutur a apreciat că vestea primită de la premier vine ca un cadou de Ziua Bucovinei. El a făcut apel la unitate şi a spus că trebuie să iubim mai mult Suceava şi Bucovina pentru că, în opinia sa, nu le putem cere altora să o facă dacă noi nu o facem.


“Vestea bună de Ziua Bucovinei este că s-a deblocat proiectul pe Programul Naţional de Infrastructură Mare, cel care aduce apă şi canal în 14 localităţi din judeţul Suceava şi cu care m-am chinuit de trei ani la Rovana Plumb. Sunt bani europeni, dar Guvernul a făcut demersurile la Comisia Europeană ca să intre şi Suceava la finanţare. Până la urmă am acceptat cofinanţarea de 7 % şi numai nu intram. Ni se spunea să aşteptăm. Am făcut scrisoare în prima zi de guvernare şi m-au sunat şi m-au programat la semnarea contractului pe 16 decembrie. Aici intră localităţile grele, Şcheia, Marginea, Viccovu de Sus, care au câte 10.000 de locuitori, dar nu au apă şi canal. Este un pericol, dacă nu facem ceva”, ne-a declarat Flutur, după ce s-a încheiat evenimentul. 


Şedinţa la care au participat prefectul Mirela Adomnicăi, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, primari, parlamentari şi directori de instituţii a fost binecuvântată de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen.

De menţionat că înaltul prelat a criticat clasa politică pentru neretrocedarea pădurilor revendicate de biserică, iar la final s-a rugat la bunul Dumnezeu să le dea sănătate preşedintelui Flutur şi primarului Sucevei, Ion Lungu, pentru tot ceea ce au făcut spre binele oamenilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările