Bradul de Crăciun la ghiveci, soluţia cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător

Bradul de Crăciun la ghiveci, soluţia cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător

FOTO: www.giurgiuveanul.ro

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva promovează achiziţionarea pomilor de Crăciun autohtoni şi, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantaţi în ghivece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cei 11 mii de puieţi ornamentali pentru Crăciun scoşi la vânzare de Directia Silvica Suceava, 9300 provin din pepiniere proprii, iar 1700 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantaţi doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpăraţi cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantaţi după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluţia replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialităţii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi este promovată în rândul tinerilor prin programele de educaţie forestieră, pentru implicarea acestora în gestionarea durabilă a pădurilor.

Cele mai multe exemplare de brad sunt scoase la vânzare la Ocoalele silvice din Gura Humorului, Solca, Stulpicani, Marginea si Falticeni, iar pepiniera Salcea pune in vânzare 3500 de brazi si 3000 de molizi.

Preţurile de vânzare variază între 15 şi 35 de lei, în funcţie de specie şi înălţime, pentru pomii de Crăciun recoltaţi în urma lucrărilor silvice. Brazii costă între 25 şi 35 de lei, iar molizii între 15 şi 25 de lei. Pentru pomii de Crăciun proveniţi din pepinierele Romsilva, în funcţie de dimensiuni şi condiţiile de livrare, preţurile sunt între 20 şi 360 de lei.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva susţine şi promovează achiziţionarea pomilor de Crăciun autohtoni şi, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantaţi în ghivece.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: