Bătrân mort într-un incendiu la un saivan de animale

Bătrân mort într-un incendiu la un saivan de animale

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi o motopompă. Foto arhivă

Tragedia s-a petrecut în această dimineață, bătrânul de 82 de ani care dormea în bucătăria de vară de la stână murind în incendiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarii Gărzii de intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru situaţii de Urgenţă Ostra şi Stulpicani, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cu trei autospeciale şi o motopompă în această dimineață, la un saivan de animale din comuna Ostra.

"Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere din cauza orei înaintate şi a locului retras în care se afla amplasat saivanul. La sosirea pompierilor, ardeau violent bucătăria de vară şi o anexă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la adăpostul de animale, în care se aflau 40 de oi, un cal şi două vaci, şi la depozitul de furaje", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

În urma tragediei proprietarul saivanului, în bătrând de 82 de ani a murit. Potrivit pompierilor au ars bucătăria de vară, construită din lemn, pe o suprafaţă de 20 mp, şi o magazie anexă, pe o suprafaţă de 12 mp.

"Din primele cercetări, s-a constatat că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură, amplasată în bucătăria de vară, în care locuia bătrânul pe timpul iernii, cât adăpostea animalele. A fost salvat grajdul, cu animalele aflate în el, şi depozitul de furaje", a mai spus reprezentantul ISU Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările