Bărbatul din Suceava care susţine că este nepotul lui Ştefan cel Mare a ajuns din nou după gratii

Bărbatul din Suceava care susţine că este nepotul lui Ştefan cel Mare a ajuns din nou
după gratii

FOTO: Cornel Cernoschi

Cornel Cernoschi, din comuna Dorneşti a judeţului Suceava, a făcut opt luni de închisoare pentru abateri de la regimul rutier. Eliberat recent, bărbatul s-a urcat la volanul unei maşini neînmatriculate, deşi are permisul de conducere anulat.

Cornel Cernoschi, suceveanul care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, pentru că, în după-amiaza zilei de 8 martie, a fost prins la volanul unei maşini, deşi are permisul de conducere anulat.

Totodată maşina pe care o conducea nu este înmatriculată, iar pe plăcuţe scrie numele său. 

Deşi când a fost oprit în trafic a fost avertizat că nu poate conduce autoturismul pe drumurile publice, după întocmirea documentelor de constatare, Cernoschi Cornel s-a urcat în autoturism şi a pornit spre localitatea Rădăuţi, fiind urmărit de echipajul de poliţie şi oprit după aproximativ 3 km.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal privind infracţiunile de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, (două acte materiale) şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (două acte materiale). El a fost şi reţinut pentru 24 de ore.

În luna aprilie a anului trecut, Cornel Cernoschi a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare pentru comiterea unor fapte similare. El a fost eliberat recent.

În 2010, suceveanul a cerut să-i fie cedat locul lui Traian Băsescu, motivând că-i reprezintă pe românii care nu votează. Bărbatul a solicitat, cu doi ani înainte, şi postul de guvernator al Moldovei, susţinând că este nepotul lui Ştefan cel Mare.

În septembrie 2007, acesta a depus o petiţie la Tribunalul Suceava, în care a reclamat că este „nepotul lui Ştefan cel Mare“ şi că doreşte ca Moldova să-i fie retrocedată.

Pentru a-şi susţine acţiunea, s-a folosit de fraza „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri“. Magistraţii au încheiat procesul după doar două termene. „Au cerut să plătesc taxa de timbru care să certifice valoarea Moldovei“, a declarat electricianul, la vremea respectivă. 

Omul susţine că a fost prost înţeles deoarece el nu dorea teritoriul lui Ştefan cel Mare, ci doar un post de guvernator al Moldovei.

Vă recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările