Atac în stil mafiot în Siret. Două taxiuri au fost incendiate în miez de noapte. „O să se ajungă la crimă“

Atac
în stil mafiot în Siret. Două taxiuri au fost
incendiate în miez de noapte. „O să se ajungă la crimă“

Unul dintre autoturisme, după stingerea focului FOTO: monitorulsv.ro

Doi fraţi din oraşul Siret al judeţului Suceava au fost ţinta unui atac în stil mafiot. Taxiurile celor doi au fost incendiate în mod intenţionat de persoane încă necunoscute. Atacatorii au spart geamurile maşinilor, au stropit cu benzină în interior, după care au aprins focul. Autoturismele au ars ca torţele.

Fraţii Romanică au taxiuri cu licenţă în Siret. Pentru că s-au săturat să vadă cum şoferii care practică taximetria în mod ilegal în oraş le suflă clienţii de sub nas, cei doi au început să depună plângeri la Poliţie.

Oamenii legii au constat că nemulţumirile fraţilor erau întemeiate şi au aplicat sancţiuni. Unii „piraţi” au fost amendaţi, iar alţii au rămas fără plăcuţe de înmatriculare.

Lesne de înţeles, „piraţii” s-au răzbunat. 

În luna ianuarie a acestui an au incendiat primul autoturism Dacia Logan aflat în propritatea fraţilor Romanică. 

Atunci poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală. În timpul investigaţiilor, au intrat în posesia unor imagini video, care nu i-au ajutat să-i identifice pe făptaşi. Au aflat însă cum s-a desfăşurat atacul.

Unul dintre autori se apropie de maşină, sparge gemul lateral, stropeşte cu benzină, după care aprinde focul şi fuge.

FOTO: monitorulsv.ro

Timpul a trecut, fraţii au continuat conflictul cu „piraţii” din oraş. În consecinţă, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, persoane necunoscute au incendiat maşina lui Cătălin Romanică.

De această dată, poliţiştii au stabilit că principalii suspecţi ar fi doi tineri din Dorohoi, care n-au nici o legătură cu proprietarii maşinilor incendiate. Există posibilitatea ca ei să fi fost angajaţi de cineva ca să comită faptele. 

Pagubele produse sunt destul de mari. Maşina incendiată în septembrie valora 10.000 de euro cu tot cu bunurile din interior, staţie, telefoane etc.

”Am venit acasă de la muncă în străinătate să muncesc, să îmi întreţin familia şi nu suntem lăsaţi. Suntem exasperaţi după ce ni s-a incendiat şi a doua maşină. Dacă poliţia nu intervine, se va ajunge la crimă la Siret...”, a declarat Cătălin Romanică pentru monitorulsv.ro

FOTO: monitorulsv.ro

Tânărul nu consideră că poliţiştii au făcut suficient pentru a opri fenomenul transportului ilegal de persoane şi al concurenţei neloiale şi consideră că de asta s-a ajuns atât de departe, la incendieri în stil mafiot.

Te invităm să citeşti şi: 

Explozie de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2: 6.481 de cazuri în 24 de ore. 83 de pacienţi au murit

Patriarhia Română, atac la ziarişti: „Pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările