Afaceristul sucevean condamnat pentru jafuri armate în Austria vrea să-şi execute pedeapsa în România

Afaceristul sucevean condamnat pentru jafuri armate în Austria vrea să-şi execute pedeapsa în România

Vasilică Puşcaşu (dreapta) alături de avocatul său, în timpul procesului din Austria. FOTO: heute.at

Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, condamnat de 12 ani de închisoare în Austria, ar putea să îşi ispăşească restul pedepsei într-un penitenciar din România. Patron al unei firme de construcţii în România, Puşcaşu a fost condamnat pentru două jafuri armate la bănci din Austria. După întoarcerea în ţară, Puşcaşu ar putea beneficia de o reducere a pedepsei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat la 12 ani de închisoare în Austria, omul de afaceri Vasilică Puşcaşu ar putea să-şi petreacă următorii zece ani într-un penitenciar din România.

La Curtea de Apel Suceava a fost înregistrată, joi, cererea autorităţilor austriece de a-l transfera în ţară pe Vasilică Puşcaşu. Solicitarea a fost făcută de Ministerul de Justiţie din Austria, iar pentru a fi pusă în aplicare este nevoie de o decizie favorabilă a judecătorilor suceveni. Din documentele depuse la dosare rezultă că deţinutul şi-a dat acordul pentru transferul într-un penitenciar din România.

Proprietar al unei prospere firme de construcţii în România, Vasilică Puşcaşu a fost extrădat în 2012 pentru a fi judecată pentru două jafuri armate comise la bănci din Austria, de unde ar fi sustras 335.000 de euro. Puşcaşu a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Din anchetă a rezultat că, împreună cu doi complici, Puşcaşu intra noapte în sediul băncilor, aştepta sosirea angajaţilor pe care apoi sub ameninţarea armei în obliga să deschidă seiful. Afaceristul nu a recunoscut niciodată faptele comise.

În România, Vasilică Puşcaşu ar putea beneficia de o reducere a pedepsei. Asta pentru că potrivit noului Cod Penal al României tâlhăria este pedepsită cu închisoare de la trei la zece ani. Astfel, cel puţin doi ani ar putea fi tăiaţi din condamnarea de 12 ani stabilită de justiţia austriacă.

Vasilică Puşcaşu a mai fost condamnat la închisoare pentru fapte cu violenţă şi în Germania, la sfârşitul anilor '90.

Întors în România, Puşcaşu devenit un prosper om de afaceri. A construit două blocuri de locuinţe şi a lucrat la asfaltarea străzilor din municipiul Suceava. După extrădarea în Austria, afacerile lui Puşcaşu din România au intrat în faliment.

Alte ştiri din Suceava:

Înfrângere ruşinoasă pentru Rapid CFR Suceava, în Vinerea Patimilor

Tradiţii de Paşte din Bucovina: fetele care vor să fie iubite se spală pe cap cu apă cu busuioc, iar cei care vor să fie sănătoşi se scaldă în Vinerea Mare

FOTO Cum a fost capturat, după opt ani, „mâncătorului de femei” din Rădăuţi

Un sucevean a murit într-un incendiu, iar mama acestuia s-a intoxicat cu fum

Sucevean reţinut pentru că şi-ar fi ucis soţia şi concubinele, în urmă cu 20 de ani. Anchetatorii au găsit oseminte în curtea bărbatului

Un sucevean a murit într-un incendiu, iar mama acestuia s-a intoxicat cu fum

A murit jurnalistul Mugur Geu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările