Şcoală băgată în scenariul roşu de elevii care provin dintr-un centru de plasament

Şcoală băgată în scenariul roşu de elevii care provin dintr-un centru de plasament

FOTO: Adevărul

Focar de COVID-19 în două centre instituţionale pentru minori din municipiul Suceava. Pacienţii s-au dus la spital pentru tratament. Spaţiile de cazare vor fi dezinfectate ca la carte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două centre pentru copii din municipiul Suceava sunt administrate de Fundaţia „Fara”. Este vorba despre casa de tip familial „Sf. Nicolae”, unde au fost depistaţi cu noul coronavirus 12 copii şi 2 angajaţi, şi Centrul „Emanuel” unde s-au infectat 5 angajaţi.

„În casa de tip familial, care are un efectiv de 21 de persoane, dintre care 14 copii şi 7 angajaţi, a fost depistat un număr de 12 copii şi 5 angajaţi infectaţi cu SARS-COV-2. Copiii sunt la Spitalul Judeţean Suceava”, a declarat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. 

Cinci dintre dintre cei 12 copii care locuiesc în casa de tip familial „Sf. Nicolae” sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.1 din municipiul Suceava. Aşa cum cere legislaţia, unitatea de învăţământ îşi va muta toate cursurile online pentru următoarele două săptămâni. 

„Centrul de zi „Emanuel” care deserveşte un număr de 80 de copii, cu un efectiv de 12 angajaţi. Au fost depistaţi pozitivi 5 angajaţi. Conducerea a decis suspendarea activităţii centrului”, a spus Gabriela Băncilă. 

Copiii au fost testaţi după ce o angajată a centrului a fost diagnosticată cu COVID-19. Ei au simptome uşoare. 

Vă recomandăm şi: 

Klaus Iohannis: Recomand să purtaţi mască oricând ieşiţi din casă. Nu se revine la starea de urgenţă. Nunţile, botezurile, posibil restricţionate

Schimbare-surpriză la „Românii au talent“: cine îl înlocuieşte pe Mihai Petre la masa juriului. „Am ştiut mereu că va veni o zi când voi reveni în televiziune“


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările