Zeci de kilograme de peşte, confiscate de la braconierii de pe braţul Borcea

Zeci de kilograme de peşte, confiscate de la braconierii de pe braţul Borcea

Poliţia a confiscat toată marfa pescuită ilegal FOTO Adevărul

Zeci de kilograme de peşte, pescuite ilegal au fost confiscate de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul ueni razii privind prevenirea braconajului pisciciol.

 
 
Astfel, sâmbătă, 18 mai, poliţiştii din Feteşti au depistat, pe malul Braţului Borcea, doi bărbaţi de 32 şi 45 de ani, în timp ce pescuiau cu ajutorul unei unelte de pescuit tip halău, fără a respecta prevederile legale. De asemenea, poliţişii au identificat 10 kg de peşte din speciile caras, plătică şi roşioară.
 
De asemenea, un bărbat de 40 de ani, din muncipiul Feteşti, a fost depistat de către poliţişti în timp ce pescuia pe malul Braţului Borcea, cu ajutorul unei unelte de pescuit tip prostovol. De asemenea, cu ocazia depistării, poliţişii au identificat peşte din speciile plătică şi caras. Un bărbat de 51 de ani, din oraşul Fierbinţi-Târg, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Jilavele în timp ce transporta o unealtă de pescuit tip monofilament, cu ajutorul unui autoturism. Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fierbinţi-Târg au depistat un bărbat de 60 de ani, din judeţul Ilfov, în timp ce încerca să pescuiască folosind o unealtă de pescuit tip monofilament.
 
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, atât uneltele de pescuit, cât şi peştele identificat fiind ridicate în vederea confiscării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările