Pelerinii luaţi pe sus cu autocarul de tornada uriaşă se întoarceau de la mănăstire

Pelerinii luaţi pe sus cu autocarul de tornada uriaşă se întoarceau de la mănăstire

Autocarul a fost aruncat în câmp FOTO ISU Călăraşi

Clipe de comşar pentru cele 40 de persoane care, marţi seară, se aflau în autocarul luat pe sus de pe şosea de o tornadă uriaşă, în dreptul localiţăţii Drajna, din judeţul Călăraşi. Oamenii mergeau spre casă, la Feteşti, după un pelerinaj la mănăstire, la Slobozia.


Cei 40 de ialomiţeni, din zona Feteşti, se întorceau în jurul orei 17.30 de la un pelerinaj la Mânăstirea «Sfinţii Voievozi» din Slobozia. Conform ISU Ialomiţa, în zona localităţii Brâncoveni, din judeţul Călăraşi, maşina a fost aruncată pe câmp de o tornadă. Autorităţile au declanşat Codul Roşu de intervenţie.
O vijelie puternică s-a abătut şi asupra oraşului Ţăndărei. Vântul a doborât acoperişul unei case şi mai mulţi copaci. În mi multe zone din judeţul Ialomiţa, salvatorii au fost solicitaţi să intervină: în municipiul Urziceni, Detaşamentul Urziceni a intervenit pentru degajarea acoperişului desprins al unui bloc; în oraşul Ţăndărei, la ieşire spre Platonesti, un copac s-a prăbuşit pe DJ201-a intervenit SVSU pentru degajare; acoperiş desprins de pe o locuinţă pe str. Agricultori din Ţăndărei-a intervenit SVSU pentru degajare; 2 stâlpi de curent şi acoperişul unei case puse la pământ de vânt pe str. Avalanşei din Ţăndărei-au intervenit SVSU şi Enel un copac căzut pe fire electrice în Ţăndărei, la ieşire spre Brăila-au intervenit echipe ale Enel. De asemenea, militarii de la ISU, au intervenit şi la Platoneşti, Cosâmbeşti, Mihail Kogâlniceanu, Slobozia, pentru degarea mai multor copaci dobărâţi de vântul puternic şi acoperişuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: