Mecanicul de locomotivă care a provocat deraierea unui marfar a fost reţinut

Mecanicul de locomotivă care a provocat deraierea unui marfar a fost reţinut

Mecanicul de locomotivă care a provoicat deraierea unui marfar a fost reţinut FOTO IPJ Ialomiţa

Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Feteşti a fost reţinut de poliţiştii ialomiţeni. El este acuzat că nu şi-a îndeplinit îndatotirile de serviciu, nu a respectat timpul de odihnă ţi era şi băut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform anchetatorilor, un tren de marfă ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe relaţia Craiova - Constanţa Port, a intrat în staţia C.F. Feteşti pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staţionat în staţia C.F. Feteşti la aceeaşi linie.
 
Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia C.F. Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie. 
 
În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Împotriva acestuia s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.
 
De asemenea, faţă de cel în cauză, poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa,  urmând ca, la data de 30 iulie să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Feteşti luarea de măsuri legale.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările