Lemne de foc fără acte, confiscate de poliţiştii din Feteşti

Lemne de foc fără acte, confiscate de poliţiştii din Feteşti

Poliţia a confiscat lemne de foc fără documente de provenineţă FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii din Feteşti au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 11.000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se pot comite în domeniul silviculturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În weekend, oamenii legii au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos, precum şi tăierea ilegală şi furturile de arbori. 
 
Astfel au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos şi punctele de lucru ale societăţilor cu acest profil de activitate. De asemenea, poliţiştii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum şi în vederea identificării şoferilor care încalcă regulile de circulaţie. În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 11.000 de lei.
 
Cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 30 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 5.070 de lei, care era deţinută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancţionată contravenţional. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată în vederea stabilirii provenienţei.
 
De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate la un alt agent economic, au fost identificate nereguli privind cantitatea de 45 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 7.605 lei, care a fost confiscată valoric. De asemenea, în cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 10.000 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: