Incendiu la o solă de grâu în comuna Stelnica. Focul, provocat de doi copii

Incendiu la o solă de grâu în comuna Stelnica. Focul, provocat de doi copii

Aproximativ 20 de hectare de grâu au fost salvate ieri din calea flăcărilor pe razalocalităţii Stelnica. Pompierii au fost solicitaţi marţi, 19 mai, să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o solă de grâu pe raza localităţii Stelnica.

Incendiul a fost stins operativ de pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Feteşti, care au acţionat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. A ars aproximativ un hectar cultivat cu grâu şi au fost salvate din calea flăcărilor aproximativ 20 ha. Cel mai probabil, spun pompierii, incendiul a pornit ca urmare a jocului copiilor cu focul. 
 
Pompierii recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri pentru prevenirea incendiilor, având drept cauză exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice, astfel:  
 
1. Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.; 
 
2. Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat; 
 
3.Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor; 
 
4. Nu vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate; 
 
5. Vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni; 
 
6. Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: