Fonduri europene în valoare de peste 46 milioane de euro pentru fermierii ialomiţeni

Fonduri europene în valoare de peste 46 milioane de euro pentru fermierii ialomiţeni

Agricultura a adus cele maimulte fonduri UE în Ialomiţa FOTO: adevarul.ro

Un raport al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, arată că  în anul precendent agricultorii din Ialomiţa au beneficiat de fonduri europene în valoare de peste 46 de milioane de euro.

Anul precedent, din suma totală acordată agricultorilor ialomiţeni, peste 10 milioane de euro au fost acordaţi pentru Măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi„. 

De asemenea, alte 2 milioane de euro au fost acordate pentru „Instalarea tinerilor fermieri„, proiect finanţat prin Măsura 112. Măsura 141 de „Sprijinire a fermelor de semi-subzistenţă„ derulată în Ialomiţa a beneficiat în anul precedent de o finanţare europeană în valoare de 618.000 de euro.  


Totodată,  mediul privat din Ialomiţa a beneficiat în cei şase ani de la integrarea României în Uniunea Europeană de un număr de 229 de proiecte cu finanţare europeană. Aşa cum era firesc, cele mai multe dintre aceste proiecte au fost demarate în domeniul agriculturii. Statitstica a fost prezentată într-un aport oficial al Prefecturii Ialomiţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: