Campanie pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii

Campanie pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii

Pietonii vor fi instruiţi de poliţişti FOTO Adevărul

În vederea prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, până pe 31 martie, la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa se desfăşoară campania „Viaţa are prioritate”. Astfel, pietonii şi şoferii vor fi instruiţi cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie, cât şi la conştientizarea riscurilor şi consecinţelor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Până la sfârşitul lunii martie, poliţiştii ialomiţeni vor organiza acţiuni de prevenire în zonele în care s-au produs accidente rutiere având drept cauze traversarea neregulamentară, neacordare prioritate pietonilor, precum şi în zonele identificate cu risc crescut de producere a unor astfel de evenimente. 
 
Atât în mediul urban cât şi în mediul rural vor fi desfăşurate activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la consecinţele accidentelor de circulaţie şi modalităţile de prevenire a acestora, şi vor fi distribuite materiale informativ-preventive.
 
De asemenea, pe toată durata campaniei, poliţiştii vor realiza în incinta unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului, sesiuni de instruire ale elevilor în care vor fi prezentate aspecte legate de modul de traversare a drumului public precum şi exemple de evenimente rutiere în care au fost implicaţi pietoni.
 
Pe raza judeţului Ialomiţa, în anul 2019 s-au produs 14 accidente rutiere având drept cauză traversarea neregulamentară, din care 4 în mediul urban şi 10 în mediul rural, soldate cu 9 persoane decedate şi 5 rănite grav.
De asemenea, în prima lună a anului 2020, pe raza judeţului Ialomiţa, s-au produs alte 4 accidente de circulaţie, având aceeaşi cauză, traversarea neregulamentară, soldate cu 2 persoane decedate şi 2 răniţi grav. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: