Bărăganul raţionalizează consumul de apă. Ce oraş este vizat de această măsură

Bărăganul raţionalizează consumul de apă. Ce oraş este vizat de această măsură

Secetă gravă în România FOTO Shutterstock

Din cauza secetei accentuate din ultimele luni, RAJA Constanţa, operatorul de furnizare a apei potabile în oraşul Fierbinţi-Târg din Ialomiţa, a anunţat că furnizarea se va face după un program prestabilit.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA SA. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice şi hidrodinamice, precum şi a debitelor de apă captate", au anunţat reprezentanţii RAJA Constanţa..
 
Astfel, ca urmare a cerinţei crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu.
 
Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în reţeaua de distribuţie.
 
În această situaţie se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din oraşul Fierbinţi-Târg din judeţul Ialomiţa, motiv pentru care, începând cu data de 5 iulie 2022, RAJA SA va restricţiona temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după un program zilnic. Abonaţii din Fierbinţi-Târg vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 06.00-22.00.
 
„În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere“, au transmis reprezentanţii companiei.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările