Bărăganul raţionalizează consumul de apă. Ce oraş este vizat de această măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secetă gravă în România FOTO Shutterstock
Secetă gravă în România FOTO Shutterstock

Din cauza secetei accentuate din ultimele luni, RAJA Constanţa, operatorul de furnizare a apei potabile în oraşul Fierbinţi-Târg din Ialomiţa, a anunţat că furnizarea se va face după un program prestabilit.

"Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA SA. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice şi hidrodinamice, precum şi a debitelor de apă captate", au anunţat reprezentanţii RAJA Constanţa..

Astfel, ca urmare a cerinţei crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu.

Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în reţeaua de distribuţie.

În această situaţie se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din oraşul Fierbinţi-Târg din judeţul Ialomiţa, motiv pentru care, începând cu data de 5 iulie 2022, RAJA SA va restricţiona temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după un program zilnic. Abonaţii din Fierbinţi-Târg vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 06.00-22.00.

„În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere“, au transmis reprezentanţii companiei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Atac armat în Chicago: cel puţin 6 morţi şi 26 de răniţi la o paradă de Ziua Independenţei FOTO VIDEO

LIVE TEXT | Războiul în Ucraina (ar putea dura 10 ani). Apărătorii ucraineni au distrus depozitul de muniţii al ocupanţilor ruşi din Kadiivka

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite