Ambulatoriul spitalului din Slobozia se modernizează. Se execută ample lucrări de consolidare

Ambulatoriul spitalului din Slobozia se modernizează. Se execută ample lucrări de consolidare

Ample lucări de consolidare a clădirii Ambulatoriului FOTO Facebook/Marian Pavel

Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a inspectat şantierul de la spitalul din Slobozia. Lucrările de modernizare au fost demarate la începutul lunii martie, investiţia fiind de peste 16,2 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Împreună cu colegii mei, Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa şi Cătălin Grigore, vicepreşedintele Consiliului judeţean, am verificat stadiul lucrărilor la Ambulatoriul Slobozia. Se execută lucrările de consolidare - fundaţie stâlpi, grinzi transversale şi suprabetonare.
Totodată, suntem preocupaţi să găsim spaţii pentru relocarea secţiilor în perioada executării lucrărilor”, a precizat Marian Pavel.
 
La începutul lunii martie, reprezentanţii unităţii medicale au anunţat că vor avea loc relocări ale cabinetelor de Policlinică, schimbarea căilor de acces, modificarea programului unor cabinete (unele vor funcţiona şi după-amiaza) şi a sistemului de programări şi internări, ceea ce poate fi perceput ca un disconfort, alături de zgomot şi de proximitatea şantierului. 
 
De asemenea, se poate prelungi perioada de aşteptare pentru pacienţii ce pot fi temporizaţi, care nu prezintă patologie gravă sau cu potenţial de agravare. 
 
"Toate acestea sunt inconveniente strict temporare şi pe care inclusiv personalul le acceptă pentru ca rezultatul final să fie un spital modern, cu dotări actuale. Asigurăm pacienţii de menţinerea standardelor de îngrijire la nivel maximal şi de respectarea normelor de protecţie pandemică (inclusiv a circuitelor, chiar dacă vor fi reorganizate)”, au anunţat reprezentanţii spitalului.
 
Lucrările pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia au o valoarea totală de 16.209.292,26 lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor este SC Construcţii Erbaşu SA.
 
Astfel, se vor efectua lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1,2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările