Un şofer şi-a pierdut viaţa pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti. „Braţul de ridicare a cedat şi l-a surprins între scară şi sol“

Un şofer şi-a pierdut viaţa pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti. „Braţul de ridicare a cedat şi l-a surprins între scară şi sol“

Şoferul lucra la construcţia drumului expres Craiova-Piteşti FOTO: arhivă - Facebook/CNAIR

Un bărbat de 46 ani, din  Vrancea, şi-a pierdut viaţa într-un grav accident de muncă petrecut pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul a avut loc pe şantier, pe raza localităţii Milcov. Şoferul a fost accidentat foarte grav în timp ce încerca să remedieze o defecţiune la capul tractor. A apelat pentru ajutor la un coleg care manevra un utilaj de ridicat, iar atunci s-a produs tragedia.

„În data de 25.01.2021, în jurul orei 13.50, şoferul unui autocamion al unei societăţi comerciale din judeţul Vrancea, după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta faţă, a solicitat ajutorul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat să îl ajute să constate defecţiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, braţul de ridicare a cedat şi l-a surprins pe şoferul autocamionului între scară şi sol, fapt ce a dus la decesul acestuia“, a declarat şeful inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu.

ITM Olt a deschis un dosar de cercetare a evenimentului. „Potrivit legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă evenimentul de munca care produce decesul lucrătorului este cercetat de ITM. Instituţia noastră a deschis un dosar de cercetare a evenimentului“, a mai precizat Ungureanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările