Tribunalul Olt decide în cazul crimelor de la Caracal. Familia Măceşanu cere disjungerea cazului Alexandrei

Tribunalul Olt decide în cazul crimelor de la Caracal. Familia Măceşanu cere disjungerea cazului Alexandrei

Judecătorul Tribunalului Olt ar trebui să se pronunţe astăzi, 3 iunie 2020, cu privire la începerea judecării pe fond a dosarului crimelor de la Caracal comise de Gheorghe Dincă sau retrimiterea dosarului pentru completarea cercetărilor la procurori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părţile implicate în dosar aşteaptă cu sufletul la gură decizia în acest caz, atât familiile Măceşanu şi Melencu, părinţii celor două victime, cât şi inculpatul Gheorghe Dincă  cerând întoarcerea dosarului la procurorii DIICOT pentru refacerea cercetării penale. Fiecare dintre părţi invocă alte motive, cert fiind faptul că se contestă şi de o parte şi de cealaltă că ar exista probe suficiente care să-l acuze pe Dincă de crimă.

În plus, familia Măceşanu ar dori ca Gheorghe Dincă să răspundă separat pentru ceea ce i-a pricinuit fetei de 16 ani, răpită în luna iulie a anului trecut, violată şi ucisă, conform declaraţiilor iniţiale ale lui Gheorghe Dincă. Unchiul fetei, Alexandru Cumpănaşu, a anunţat cu două zile în urmă că familia va cere disjungerea cauzei Alexandrei de cea a Luizei, pentru ca dosarul să poată înainta fără piedici suplimentare.

„Dagi români, în urma consultării familiei mele cu domnul avocat Moldovan, am luat decizia solicitării (indiferent de decizia de miercuri a instanţei) de disjungere a cazului Alexandrei de cazul Luizei‼️Rămânem cu tot sufletul aproape de familia Luizei şi o asigur personal pe doamna Melencu de tot sprijinul nostru în continuare‼️ Însă juridic DIICOT a TRAS DE TIMP în rezolvarea cazului Alexandrei adăugând încă o victimă despre care nu există nici o probă că el a răpit-o măcar (audieri infinite, cercetare la faţa locului, etc)‼️ Această conexare a dat lui Dincă şi Diicot timpul necesar şi pârghiile de a tărăgăna ancheta‼️ Prin aceasta disjungere ne vom putea face apărarea fără a depinde de alte părţi implicate dar şi accelerarea obţinerii adevărului în cazul Alexandrei‼️“, a scris Cumpănaşu pe Facebook.

Procurorii spun că Gheorghe Dincă a răpit-o mai întâi pe Luiza Melencu, fata de 18 ani, din Dioşti, judeţul Dolj, care la mijlocul lunii aprilie 2019 a venit, într-o zi de duminică, la Caracal, pentru a retrage o sumă de bani de la un bancomat. Mama fetei, care la acel moment lucra în Anglia, îi trimisese bani pentru o pereche de pantofi sport pe care Luiza şi-i dorea foarte mult. Nimeni nu a mai văzut-o din acea zi pe fată, familia anunţând imediat poliţia. Cu toate eforturile familiei, niciun semn al autorităţilor că ar şti ce s-a întâmplat cu tânăra n-a fost dat până în ziua de 25 iulie 2019, când cea de-a doua victimă a lui Dincă, Alexandra Măceşanu, din Dobrosloveni, luată la ocazie de bărbatul de 66 ani din Caracal, a sunat la 112 şi a alertat poliţia că este sechestrată în locuinţa unui bărbat. De aici lucrurile au luat o întorsătură tragică, la peste 20 ore de la apelul Alexandrei poliţiştii intrând în locuinţa lui Gheorghe Dincă şi găsind, spun procurorii, doar rămăşiţe arse ale trupului Alexandrei. Gheorghe Dincă a recunoscut iniţial că le-a omorât pe ambele fete, însă şi-a retras declaraţiile după trimiterea dosarului în judecată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: