Trei focare de COVID-19 în două spitale din Olt. 12 pacienţi în focarul din secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean

Trei focare de COVID-19 în două spitale din Olt. 12 pacienţi în focarul din secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina evoluează două focare FOTO: Alina Mitran

DSP Olt a raportat patru focare active în judeţ, trei dintre acestea fiind în spitale. Sunt afectaţi atât pacienţi, cât şi personal medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci sunt unităţile sanitare în care evoluează la această dată trei focare, un al patrulea fiind la o grădiniţă din Slatina.

La SJU Slatina sunt active două focare, unul într-o secţie externă de Pneumologie, la Scorniceşti, cel de-al doilea, la secţia Cardiologie din Slatina. La secţia din Scorniceşti au fost testate în focar patru persoane din rândul personalului medical, însă nu este afectat niciun pacient.

În focarul din secţia Cardiologie, de la Slatina, sunt în schimb 12 pacienţi cu teste pozitive şi patru persoane din rândul personalului medical. Suspiciunea este că un pacient ar fi sursa focarului, în câteva zile apărând semne de boală şi la alţi pacienţi. 

Deşi toţi pacienţii au fost testaţi la internare, testele rapide fiind negative, se suspectează că un pacient era de fapt infectat, în zilele care au urmat internării apărând simptomele. Cert este că bilanţul era vineri, 17 septembrie 2021, de 12 pacienţi şi patru cadre medicale cu teste pozitive. Personalul medical a fost izolat la domiciliu, a declarat epidemiologul-şef al SJU Slatina, dr. Cătălin Pătru, în vreme ce pacienţii, o parte, au fost de asemenea externaţi şi se află sub monitorizare la domiciliu, o altă parte fiind transferaţi al Boli Infecţionase, având în vedere factorii de risc (vârstă, patologia cardiacă etc.). 

„Nu a fost nevoie de suspendarea activităţii, pentru că noi testăm toţi pacienţii la internare, nu-i internăm decât pe cei care nu prezintă simptomatologie şi sunt şi testaţi.  Sunt pacienţi (n. redd. - în acest caz) care s-au prezentat cu test negativ şi pe durata internării au prezentat simptomatologie, au fost testaţi, s-au pozitivat...“, a explicat dr. Pătru. La această dată saloanele non-Terapie din cadrul secţiei Cardiologie se află în continuare sub monitorizare. „În momentul de faţă, pentru că nu putem să ştim când a fost debutul, practic tot sectorul de Cardiologie non-Terapie Intensivă este sub monitorizare. Îi vom testa din nou periodic pe cei care au mai rămas“, a mai precizat dr. Pătru.

Cât despre personalul din cadrul SJU Slatina cu teste pozitive, pe lângă cele opt persoane din cele două focare active mai sunt şi alte cazuri izolate, chiar şi în rândul persoanelor vaccinate. La personalul vaccinat care s-a infectat s-au înregistrat forme uşoare de boală, a mai menţionat şeful SPIAM (Serviciului Prevenire a Infecţiilor asociate Activităţilor Medicale).

Vă recomandăm şi:

Probleme la Festivalul Enescu, din cauza creşterii incidenţei COVID în Capitală: Bilete vândute peste limita impusă de lege la incidenţă de peste 2 la mie

COVID-19. O femeie de 47 ani, fără alte boli, a murit la spitalul din Caracal. „Afectare pulmonară 90%, nevaccinată“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările