Motivul incredibil pentru care au eşuat luni căutările în dosarul crimei de la Caracal. Avocat: „Fugeau într-o parte cinci kilometri, şase în altă direcţie...“

Motivul incredibil pentru care au eşuat luni căutările în dosarul crimei de la Caracal. Avocat: „Fugeau într-o parte cinci kilometri, şase în altă direcţie...“

Gheorghe Dincă, bănuit de uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu, a fost luat de anchetatori, luni 29 iulie 2019, şi pus să indice traseul urmat atunci când ar fi scăpat de trupul primei sale victime, însă căutările au fost fără rezultat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul inculpatului a făcut, marţi, mai multe precizări privind motivul pentru care anchetatorii au bătut jumătate de judeţ fără rezultat, precizând că nu clientul său ar fi fost cel care a determinat această situaţie.

„Vreau să fac o precizare. Au circulat informaţii în sensul că inculpatul şi-a bătut joc de anchetatori, în sensul că nu a indicat locul. Nu este adevărat, este o chestiune care nu ţine de ancheta propriu-zisă, este o informaţie pe care pot să o fac publică. A ţinut mai mult de a se feri de presă.Anchetatorii erau deranjaţi, şi în momentele respective, se fereau. Fugeau într-o parte cinci kilometri, şase în altă direcţie, o luăm pe un drum izolat, o luăm pe... Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor“, a precizat avocatul.

Pe de altă parte, a mai spus Bogdan Alexandru, şi Gheorghe Dincă ar fi avut, la un moment dat, o problemă de orientare. „Dânsul îşi aducea aminte, problema este că şi dânsul a avut o problemă de identificare, câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care dânsul l-a urmat. Dânsul a urmat un traseu cu drum prost, anchetatorii au mers pe un drum care e mai bun şi să ajungă pe altă parte. Trebuie să ţineţi cont că dânsul a mers pe timp de noapte, pe un drum izolat, şi este foarte greu să identifici pe timp de zi un drum pe care l-ai parcurs pe timp de noapte, venind şi de pe altă parte. Deci reconstituirea s-a oprit ieri (n. red. - luni) nu pentru că inculpatul şi-a dorit sau că nu mai voia să dea indicii, anchetatorii au hotărât“, a mai declarat apărătorul principalului suspect, care a precizat că reconstituirea va fi reluată.

Reconstituirea începută luni, 29 iulie 2019, încă nu s-a încheiat. Principalul suspect de crimă ar fi trebuit să le arate anchetatorilor unde a aruncat cadavrul Luizei Melencu, fata dispărută în 14 aprilie 2019, pe care Gheorghe Dincă a luat-o în maşină, a dus-o acasă şi  a violat-o, iar ulterior a omorât-o. Suspectul a recunoscut, duminică, 28 iulie 2019, că le-ar fi ucis pe cele două fete, precizând că pe fata de 15 ani, Alexandra Măceşanu, ar fi ars-o într-un butoi metalic, găsit de către anchetatori în curtea criminalului din Caracal.

Pe aceeaşi temă:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: