Jurnalul unei tragedii. Legiştii vor stabili cum a murit politicianul vindecat de COVID, la câteva ore după externarea din spital

Jurnalul unei tragedii. Legiştii vor stabili cum a murit politicianul vindecat de COVID, la câteva ore după externarea din spital

Dragoş Turcitu a fost externat vindecat de COVID-19, însă a murit la câteva ore, acasă FOTO: Facebook/ Cristian Bogantoiu

Medicii legişti fac, duminică, 2 august, necropsia bărbatului de 44 ani externat cu o zi în urmă din spitalul din Slatina, cu două teste negative pentru SARS-CoV-2, dar care a decedat acasă, la câteva ore de la întoarcerea din spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragoş Turcitu, un bărbat de 44 ani, din Slatina, a fost internat şi tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina din 22 iulie 2020. S-a prezentat la spital pentru că nu se simţea bine, a fost investigat medical, inclusiv tomografic, iar în cele din urmă i s-au recoltat şi probe pentru noul coronavirus, dovedindu-se pozitiv. A urmat tratament în spitalul din Slatina, s-a simţit bine pe toată perioada spitalizării, spun prietenii săi, iar sâmbătă dimineaţă, după ce şi al doilea test recoltat la un interval de 24 ore faţă de primul a fost negativ, a fost externat.

Bărbatul a pornit spre casă, s-a oprit şi a făcut cumpărăturile într-un supermarket, pentru că soţia sa se afla în izolare, după care a ajuns acasă. La câteva ore, a acuzat o stare de rău, soţia a vrut să ceară ajutorul medicilor, la 112, bărbatul a insistat să mai aştepte, pentru că începe să se simtă mai bine, doar că în scurt timp starea sa s-a agravat, iar în jurul orei 15,00 a intrat în stop respirator. La faţa locului, au ajuns iniţial un echipaj SMURD şi un echipaj cu asistent medical de la Ambulanţă, medicul fiind la o altă urgenţă, iniţiind manevrele de resuscitare. Ulterior, a ajuns şi echipajul cu medic, însă după aproximativ 60 de minute de manevre de resuscitare s-a declarat decesul.

Trupul neînsufleţit a fost depus la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar astăzi se efectuează necropsia, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

„Feriţi-vă, e mai gravă decât orice această boală!“

„Nu ştim, nu ştim exact ce s-a întâmplat. El avea ceva probleme cardiologice, pentru asta s-a şi prezentat iniţial la spital, avea stări de ameţeală şi s-a gândit să nu fie din cauza asta, însă nu erau atât de mari încât să facă un infarct. A fost testat, a ieşit pozitiv, a stat în spital, ieri a fost externat... Singurul sfat: vă rog, feriţi-vă, e mai gravă decât orice această boală!“, sunt câteva dintre vorbele unui bun prieten de-al bărbatului, Gabriel Nicolescu.

Pe pagina de Facebook a lui Dragoş Turcitu s-au adunat sute de mesaje venite de la prieteni şi cunoscuţi. Cu toţii deplâng moartea prematură a politicianului de 44 de ani. Mulţi l-au cunoscut în viaţa politică, Dragoş Turcitu activând în PRM, UNPR şi PNL şi ocupând, de-a lungul timpului, şi funcţii de conducere. A fost şef al Serviciului Judeţean de Pază, societate aparţinând Consiliului Judeţean. Foştii colegi au doar cuvinte de laudă despre fostul lor director sau cioleg de partid, descriindu-l ca pe un camarad de nădejde.

„Moartea poarta cu sine o durere pe care nimeni nu o poate vindeca! In acest moment, cuvintele sunt de prisos. Sunt alaturi de tine cu mintea si sufletul, sunt alaturi de cei privilegiati sa-l fi cunoscut.
Cele mai profunde condoleante pentru pierderea ta, prietene. ‘Este inutil să înşir în câteva rânduri cine a fost Dragoş Turcitu. Las altora privilegiul ăsta gazetăresc. Pentru mine, Dragoş Turcitu a fost… DRAGOŞ TURCITU. Punct.’ Ieri vorbeam de viaţa, de business, de ce se poate întâmpla de pe o zi pe alta... iar azi... azi nu mai eşti! O sa îţi urmez toate sfaturile! Promit!“,
a scris  Delia Trăistaru.

„Priveste-ne ! Ne vezi? Ne auzi? Vino inapoi si trezeste-ne din acest cosmar ! Sterge-ne lacrimile si umple-ne golul lăsat ! Te vom iubi vesnic !“, a scris Mihaela Turcitu.

„Am mâncat la aceeaşi masă, am bătut împreună aceleaşi coclauri, am dezbătut aceleaşi idei, nu neapărat împărtăşite. Ne-am certat, ne-am apărat, ne-am ajutat...Poate cineva să spună că asta nu te leagă? Că asta nu înseamnă prietenie? Da. E trist să spun asta dar mulţi pot. Rămas bun, prietene!!
Şi acolo unde pleci uită de noi, ipocriţii!! “,
este mesajul Getei Boaţă.

„Este nedrept, Dragos Turcitu avea doar 44 de ani, avea toata viata înainte!!! Al dracului virus!! Sa mai aud pe cineva ca nu crede!!! Drum bun către stele Dragos!!!“, a scris şi  Mihaela Stoian-Babiuc.

„Nu mai sunteţi printre noi!! Mergeţi într o lume mai buna.. Mai dreapta!! Nu pot sa cred!! Atâtea amintiri frumoase.. Om deosebit!! Corect!! Drum bun Domnule Director!! Dumnezeu sa va odihnească sufletul bun!!“, sunt vorbele Doinei Trăitaru.

„Viaţa ne-a alăturat, ne-a apropiat sufletele şi ne-a întreţinut sentimentele profunde de prietenie. Azi ai decis să tragi după tine uşa timpului şi să laşi în urmă tot ce te-a definit ca om şi ca prieten. Rămânem cu amintirile... unica urmă a trecerii tale printre noi... Drum în lumină, prieten drag! Oriunde vei ajunge, rămâi prietenul meu...  “, a scris şi Emil Albotă, iar mesajele se adună cu zecile în fiecare minut.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un politician de doar 43 ani a murit la câteva ore de  la externare. A fost tratat de COVID-19 şi avea două teste negative

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările