Funcţionari de la o primărie din Olt acuzaţi de delapidare.  Cum închiriau sala de evenimente a comunităţii

Funcţionari de la o primărie din Olt acuzaţi de delapidare.  Cum închiriau sala de evenimente a comunităţii

Poliţia a descins cu două zile în urmă la primăria olteană FOTO: arhiva

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice au descins, cu două zile în urmă, la o primărie din Olt unde aveau informaţii că anumiţi funcţionari percepeau pentru sala de evenimente aflată în adimistrarea primăriei sume mai mici, sau nu eliberau chitanţe, însuşindu-şi banii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descinderile au avut loc marţi, 20 aprilie 2021, la Primăria Gostavăţu şi la domiciliile unor funcţionari care sunt suspectaţi că percepeau pentru sala de evenimente administrată de primărie sume mai mici decât cele stabilite de Consiliul local, pentru acre însă nu eliberau chitanţe.

„La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 3 percheziţii la sediul unei autorităţi publice locale din judeţul Olt şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei respective. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu.

Din cercetări a reieşit faptul că, funcţionari din cadrul autorităţii publice locale ar fi încasat sume de bani pentru închirierea sălilor de evenimente de pe raza localităţii fără a emite chitanţe fiscale sau ar fi încasat sume mai mici decât cele stabilite prin Hotărârile Consiliului Local“, a comunicat IPJ Olt. Poliţiştii au ridicat documente şi au condus două persoane la audieri în baza unor mandate de aducere. Nu a fost comunicată însă valoarea estimată a prejudiciului creat. Cercetările efectuate în acest caz vizează perioada 2019  şi până în prezent.

Vă recomandăm şi:

Percheziţii la o primărie din Olt. 350.000 lei din taxe şi impozite ar fi mers în buzunarul unui angajat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările