Alegeri parlamentare 2020. Continuarea campaniei electorale în online, cercetată de poliţiştii din Olt. Trei sancţiuni aplicate UPDATE

Alegeri parlamentare 2020. Continuarea campaniei electorale în online, cercetată de poliţiştii din Olt. Trei sancţiuni aplicate UPDATE

Poliţiştii cercetează dacă în mediul online s-au dat „sfaturi“ cu privire la vot şi după încheierea campaniei electorale FOTO: arhiva

Mai multe conturi de pe o reţea de socializare sunt analizate de poliţiştii olteni, aceştia autosesizându-se cu privire la continuarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare 2020 după încheierea perioadei legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: În urma finalizării cercetărilor, reprezentanţii IPJ Olt au transmis că s-au aplicat trei avertismente deţinătorilor a trei conturi de pe o reţea de socializare, conturi folosite sâmbătă, 5 decembrie 2020, pentru a promova anumiţi candidaţi.

„În urma verificărilor efectuate privind continuarea propagandei electorale în mediul online,  au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Deşi deocamdată nu s-au înregistrat incidente electorale majore, poliţiştii din judeţul Olt precizează că au în cercetare mai multe conturi create pe o reţea de socializare, conturi de pe care s-a continuat propaganda politică după încheierea perioadei legale (campania s-a încheiat vineri).

„Poliţiştii s-au autosesizat şi efectuează verificări cu privire la continuarea campaniei electorale în mediul online pe opt conturi create pe o reţea de socializare“, menţionează reprezentanţii IPJ Olt într-un comunicat de presă, în care se precizează de asemenea că sesizările despre posibilele încălcări ale legii, care cu siguranţă vor veni în cursul zilei ed astăzi, vor fi tratata echidistant. „Toate sesizările vor fi tratate echidistant, indiferent de calitatea persoanelor care fac sesizarea sau care sunt vizate de aceasta“, mai precizează reprezentanţii IPJ Olt.

Postările care au intrat în atenţia poliţiştilor sunt din cursul zilei de ieri, sâmbătă, 5 decembrie 2020, când legal perioada campaniei electorale era încheiată, şi vizează aspecte de natură să favorizeze candidaţi din partea mai multor partide politice.

Vă recomandăm şi: UPDATE Alegeri parlamentare 2020. Secţia din Olt în care s-a depăşit 50% prezenţă

Alegeri parlamentare 2020. Lista candidaţilor din Olt pentru Senat şi Camera Deputaţilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările