VIDEO Bărbat reţinut pentru că i-a agresat pe poliţiştii care i-au solicitat să se legitimeze

VIDEO Bărbat reţinut pentru că i-a agresat pe poliţiştii care i-au solicitat să se legitimeze

Un bărbat în vârstă de 42 ani, din Caracal, a fost reţinut sub acuzaţia de ultraj, în urma unei altercaţii verbale care a avut loc între acesta şi poliţiştii aflaţi în patrulare. Este a doua persoană reţinută de la decretarea stării de urgenţă după un conflict apărut ca urmare a solicitării de a se legitima.

Episodul s-a petrecut joi, 9 aprilie 2020, pe o stradă din Caracal. O patrulă de poliţie a observat în faţa unei porţi patru persoane şi le-a cerut acestora să se legitimeze. Trei dintre ei nu au avut nicio problemă, al patrulea însă, cunoscut în comunitate drept „Paţa“, şi un mai vechi „client“ al oamenilor legii, nu doar că a refuzat, dar li s-a şi adresat injurios şi i-a ameninţat.

„La data de 9 aprilie a.c., o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, în timp ce acţiona pentru a verifica respectarea măsurii restricţionării circulaţiei, impusă de ordonanţele militare, pe timpul stării de urgenţă, a observat un grup de patru persoane. Poliţiştii le-au solicitat acestora să se legitimeze şi să prezinte declaraţia pe propria răspundere, pentru a justifica motivul prezenţei în acea locaţie.

La cererea poliţiştilor, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Caracal s-a opus şi  a reacţionat violent verbal, ameninţând poliţiştii. Având în vedere faptul că măsurile impuse de ordonanţele militare trebuie imperios respectate, iar prezenţa oamenilor legii în stradă este pentru aplicarea legislaţiei, cetăţenii trebuie să se conformeze solicitărilor legale ale poliţiştilor.

Astăzi, 10 aprilie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile“, a transmis IPJ Olt.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: