Wizz Air beneficiază de schema de ajutor de stat finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu

Wizz Air beneficiază de schema de ajutor de stat finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu

Foto: Arhivă Adevărul

Consiliul Judeţean Sibiu anunţă că Wizz Air este a treia companie aeriană cu care a semnat un contract pentru acordarea de ajutoare de stat în vederea creşterii capacităţii de operare pe Aeroportul Sibiu.

„Consiliul Judeţean Sibiu şi compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat, la începutul acestei luni, contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20.11.2020.”, informează reprezentanţii CJ Sibiu.
 
Potrivit acestora, Wizz Air este cea de-a treia companie aeriană care operează zboruri la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu şi care beneficiază de schema de ajutor de stat finanţată de Consiliul Judeţean Sibiu, alături de companiile Lufthansa şi Austrian Airlines, cu care au fost încheiate contracte în luna iulie 2021, respectiv în luna noiembrie 2021. 
 
Conform contractului, compania Wizz Air îşi asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu şi va primi din partea Consiliului Judeţean Sibiu 1,3 Euro/loc alocat la şi de la Aeroportul Internaţional Sibiu, conform Planului de alocare a capacităţii de operare depus de companie, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 de euro (291.703 locuri x 1,3 Euro/loc). 
 
Totodată, Wizz Air trebuie să asigure minimum două frecvenţe săptămânale în perioada asumată: 01.12.2021 – 30.11.2022. 
 
„Prin contractul încheiat cu compania Wizz Air, principalul operator de zbor care asigură curse de pe aeroportul nostru, vom reuşi să menţinem pentru sibieni un număr crescut de destinaţii în care pot ajunge. 
 
Ne dorim un judeţ conectat, european, iar asta presupune un efort comun de susţinere după perioada dificilă cauzată de pandemie, atât din partea companiilor, dar şi a autorităţilor. În cazul Wizz Air, compania şi-a asumat alocarea unei capacităţi de 53%, fiind astfel eligibilă pentru finanţare”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu. 
 
Compania aeriană Wizz Air a început dezvoltarea operaţiunilor aeriene la Sibiu din anul 2014. În prezent, Wizz Air operează zboruri directe de la Aeroportul Internaţional Sibiu spre un număr total de şapte destinaţii, respectiv spre Londra Luton, Dortmund, Memmingen, Nurnberg, Madrid, Frankfurt Hahn şi Karlsruhe Baden-Baden. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările