Spectacolul “Faust” se va juca la Bruxelles

Spectacolul “Faust” se va juca la Bruxelles

Faust se va juca la Bruxelles

Spectacolul, în regia lui Silviu Purcărete, va fi prezentat la Hala Tour & Taxis din Bruxelles, Belgia, în datele de 12, 13, 14 şi 15 octombrie, începând cu ora 20:00, anunţă reprezentanţii Teatrului Naţional “Radu Stanca” (TNRS) din Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI:

Accident grav pe DN1. Primarul din Ocna Sibiului implicat în evenimentul care a blocat complet traficul auto

A doua ediţie a sesiunii “Marketingul şi educaţia în muzee” are loc la Sibiu


Biletele la spectacol au fost puse în vânzare la agenţia Teatrului Naţional Bruxelles şi online pe sherpa.be.
Preţul unui bilet este de 35 de euro, respectiv 25 de euro pentru elevi, studenţi şi pensionari.

„Un reper important al teatrul românesc de după '89, producţia Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naţionale, precum şi la susţinerea unui dialog productiv între artiştii români şi cei europeni”, transmit reprezentanţii teatrului.

Spectacolul a primit premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal şi premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala Premiilor UNITER 2008, a participat la Festivalul Goethe de la Frankfurt ăn 2008 şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburg 2009 în selecţia oficială.
A primit, de asemenea, premiul de Excelenţă la Gala Premiilor UNITER din 2010.

„Acest moment reprezintă în mod cert o șansă unică pentru întărirea relațiilor culturale și diplomatice dintre România și partenerii săi din U.E., precum și o oportunitate pentru trezirea interesului operatorilor culturali, economici și turistici pentru România.“ a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național din Sibiu.

Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată.

Turneul de la Bruxelles se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi se realizează cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutului Cultural Român şi al Wallonie Bruxelles International.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările