Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap se mută pe strada Spartacus

Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap se mută pe strada Spartacus

Persoanele cu handicap sunt asteptate din 7 ianuarie la sediul de pe strada Spartacus

Începând din 7 ianuarie 2013, activitatea destinată persoanelor cu handicap din judeţul Sibiu se va muta de pe str. Mitropoliei pe strada Spartacus nr. 2, într-un sediu nou ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, oamenii aflaţi in dificultate nu vor mai fi nevoiţi să aştepte afară în curte, ci vor avea la dispoziţie o sală de aşteptare modernă şi încăpătoare. Evaluarea persoanelor adulte cu handicap din zona Mediaş continuă să se realizeze în cadrul sediului Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr.11, în ziua de marţi din prima şi a treia săptămână din lună.

Serviciile care vor fi mutate pe strada Spartacus sunt Serviciul de Evidenţă şi Plată Prestaţii Sociale, Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap şi Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Noua clădire de pe str. Spartacus nr.2 a fost realizată din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu, în perioada 3.10.2011-16.11.2012 (când a avut loc recepţia lucrării). Lucrările au fost executate de către firma SC BMT Trans Construct Mediaş, valoarea totală a investiţiei fiind de 770.449,63 lei, din care 715.764,39 lei pentru lucrări şi 54685,24 lei pentru dotări. Deşi termenul de execuţie era prevăzut pentru data de  26.10.2013, clădire a fost realizată cu aproape un an mai devreme.

Clădirea de pe str. Spartacus este o construcţie modernă, cu lumină naturală, ventilaţie şi aer condiţionat, are o suprafaţă de 167,18 mp, un număr de 12 încăperi din care 2 holuri, 2 săli de aşteptare, 3 grupuri sociale pentru persoanele cu handicap şi pentru angajaţi, 5 birouri (spaţii de lucru). Sălile de aşteptare au o suprafaţă de 61 mp la care se adauga 2 holuri (27 mp).

În cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap fluxul de persoane pe zi este de circa 30-40 persoane/zi, iar săptămânal s-au înregistrat în jur de 150-170 persoane. Programul cu publicul se desfăşoară de luni până joi între orele 8.30 - 15.
    
În cadrul Serviciului Evidenţă şi Plată Prestaţii Sociale, în primele 3 luni ale anului când se împart biletele de călătorie gratuită este un flux de persoane de circa 1.000 persoane/lună. În restul lunilor, săptămânal sunt un număr de aproximativ 200 de persoane. În cadrul acestui serviciu, programul cu publicul se desfăşoară în zilele de luni şi miercuri între orele 9 - 12, iar marţea şi joia între orele 9 - 14. Vinerea, activitatea serviciului se va desfăşura cu reprezentanţii ONG-urilor partenere şi ai primăriilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările