Sentinţă majorată: 13 ani şi 4 luni de închisoare pentru autorul crimei din cimitirul de la Axente Sever

Sentinţă majorată: 13 ani şi 4 luni de închisoare pentru autorul crimei din cimitirul de la Axente Sever

Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedeapsa în cazul lui Teodor Fodor, bărbatul acuzat că ar fi ucis un om în iarna anului trecut, în cimitirul de la Axente Sever.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de 18 spre 19 decembrie, o crimă înfiorătoare zguduia mica localitate aflată la 16 kilometri de Mediaş. Teodor Fodor şi victima lui, Vasile Lecuşan, în vârstă de 48 de ani, au băut împreună iar apoi s-au certat. De la scandal la crimă nu a mai fost decât un pas. 
 
Fodor şi-a înjunghiat de mai multe ori victima, cu un cuţit pe care îl avea asupra lui. Iniţial, totul s-a petrecut în plină stradă, după care cei doi au ajuns în cimitirul din localitate. Aici, trupul neînsufleţit al lui Vasile Lecuşan a fost găsit pe un mormânt, crucea mormântului fiind mânjită de sânge. 
 
Pedeapsă majorată
 
În luna mai a acestui an, magistraţii Tribunalului Sibiu l-au condamnat pe Fodor la 11 ani de închisoare cu executare pentru omor calificat şi un an de închisoare pentru port fără drept a instrumentelor confecţionate pentru lovire sau tăiere în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv 11 ani de închisoare. 
 
Bărbatul mai fusese condamnat în 2011 de Judecătoria Mediaş la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală, pedeapsă care la condamnarea din mai s-a transformat în închisoare cu executare, pedeapsa finală stabilită la Sibiu fiind de 11 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care au instrumentat dosarul, au atacat sentinţa cu apel, la fel şi inculpatul. 
 
Dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar magistraţii de aici au decis să admită acţiunea Parchetului şi să respingă apelul declarat de inculpat. 
 
Astfel, pedeapsa lui Fodor pentru omor calificat a fost majorată de la 11 la 13 ani de închisoare cu executare, la care se adaugă cele 4 luni primite iniţial cu suspendare pentru infracţiunea din anul 2011. Magistraţii de la Alba au decis de asemenea să menţină starea de arest preventiv a inculpatului. 
 
Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările